Nieuws 2017


Dit was het nieuws van 2017

November / December 2017

Grizzly: altijd raak met creatieve communicatie

Naast de focus op storytelling ben ik nog altijd druk met “zoekmachinevriendelijke” teksten voor websites (SEO), instructie geven en het schrijven voor ondernemers.

In de dagelijkse praktijk kom ik altijd wel opmerkelijke dingen tegen. Zoals vraagstukken van opdrachtgevers en ik leer zelf ook veel van de opdrachten die ik voor anderen uitvoer.

Blogs

Ik deel die ervaringen graag in mijn blogs. Zo verschenen deze blogs in november en december:

Radio

September / Oktober 2017

Storytelling

Vlinders ontpoppen

Wil je meer weten over storytelling? Formule M heeft een aantal blogs uitgebracht op diverse media over dit onderwerp. Kijk maar:

Verder kun je terecht op de website https://formulemtekst.wordpress.com voor meer informatie over dit onderwerp. Of neem ook eens contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek!

Ik zoek contact

Ook onlangs verschenen:

Gluren bij de buren en cultuur snuiven
Festival der Kunsten in wijkblad De Zeeheld

Juni / Augustus 2017

De zomermaanden leenden zich prima voor een verdere focus op de corebusiness van tekstbureau Formule M: tekstschrijven. Of liever gezegd: storytelling! Daarvoor is een nieuwe website verschenen speciaal gericht op het vertellen van bedrijfsverhalen.

Storytelling Formulem Tekst

Verder is er een nieuw samenwerkingsverband ontstaan met multimedia-designer Jos Vecht uit Arnhem:

SOCIAL DOUBLE

Dit team gaat zich richten op ( let op! ) Social Media Beheer voor het MKB.

Wat wil dat zeggen?

“Social Double helpt MKB bedrijven achter de coulissen met berichten op sociale media.” Meer over Social Double vind je op de website.

April / Mei 2017

Deze maanden ben ik druk bezig geweest om naar de focus van tekstbureau Formule M te kijken. Een ding is zeker, ik ben tevreden met hoe het nu gaat. Ik geef bijzonder veel instructie in workshops en individueel. Het geeft mij altijd een tevreden gevoel als ik weer eens iemand geholpen met LinkedIn, Facebook of Twitter.

Doordat ik veel bezig geweest ben met workshops organiseren, geven en opbouwen en een groot aantal mensen geholpen heb met sociale media, is het schrijven een beetje in het vergeethoekje geraakt. En dat terwijl ik er zo goed in ben.

Deze maanden heb ik mij –  zoals wel vaker aan het begin van het jaar – bezig gehouden met het optimaliseren en bijwerken van mijn website. En dit is het resultaat.

Tekstbureau Formule M scoort in Google

Voor wie het niet gelooft, google gerust even op tekstbureau Nijmegen.

Dus:

Tekstbureau Formule M

Voor betere resultaten op Google en voor leesbare teksten

Wil jij dat ook? Neem dan eens contact op en vraag vrijblijvend informatie aan!

Maart 2017

Maart is een maand voor instructies geweest. Een aantal klanten hebben mijn hulp gekregen bij het invullen en opzetten van hun LinkedIn profielen. Ik heb ze tips gegeven hoe zij om kunnen gaan met LinkedIn en ze wegwijs gemaakt. Ook een uitdaging voor mij, want natuurlijk zijn op het moment suprême de interfaces van LinkedIn vernieuwd en staat alles niet meer op de plek waar het eerder stond.

Verdere konden mensen bij mij terecht voor WordPress en Facebook. En was er een vraag over de verbetering van de Search Engine Optimization (SEO) van een website. Wat dat betreft weinig nieuws onder de zon voor tekstbureau Formule M.

Eitje op Twitter

Alhoewel. Iemand vroeg mij naar een oplossing voor dubbele accounts op Twitter. Hoe voeg je ze samen of hoe verwijder je het ongewenste account? Want dubbele accounts kunnen voor verwarring zorgen. Daar heb ik naast de persoonlijke aandacht ook een blog aan gewijd die te vinden is op deze website.

Februari 2017

De maand februari is nauwelijks begonnen, maar het gaat nu al goed. Opnieuw staat er een workshop op de agenda van het Social Media Duo bij Cordium aan de De Ruyterstraat 65 in Nijmegen (Bottendaal). En ik heb een leuke opsteker binnen van een klant. Want dankzij mijn hulp heeft het bedrijf meer klanten gekregen.

Beter vindbare website

Vorig jaar verbeterde ik voor deze webshop de tekst van de homepage. Ik zorgde ervoor, dat de tekst leesbaarder werd en beter vindbaar (SEO). Dat mijn inspanningen ook resultaat opleveren, ja, daar doe ik het voor! Wellicht, dat ik binnenkort nog meer voor deze klant kan doen. En dan op het vlak van sociale media en online profileren.

Website Profielaanbod

Januari 2017

Deze maand ben ik druk in de weer geweest om samen met Charles van Lieshout voor ons samenwerkingsverband het Social Media Duo een workshop te organiseren.

Workshop

Uitnodiging Workshop Online Communicatie Cordium

In de aanloop naar de workshop hebben we aantal advertenties op Facebook gezet of via Google Adwords geplaatst en natuurlijk druk ons netwerk opgezocht en benaderd. De voorbereiding van de workshop is tot in de puntjes verzorgd en op onze website zijn een groot aantal blogs verschenen die een groot aantal vragen over online communicatie beantwoorden.

Vragen over online communicatie

Vandaar dat het wat rustiger was rond de publicaties van tekstbureau Formule M. Wat niet betekent, dat daar alles stil ligt! Integendeel.

Google Adwords

Want je las het al: Google Adwords. Dankzij een aantal examens bij Google Adwords heb ik mij weer een vaardigheid meer eigen gemaakt. Ik ben nog wel een “newby”, maar ben toch niet ontevreden over hoe ik het ervan afbreng.

Wellicht dat ik in de toekomst ook Adwords als dienst aan ga bieden. Maar voor nu even pas op de plaats, want echt eenvoudig is het niet.