Nieuws 2011


Dit is het nieuws van 2011

Nicole Nijland van Bibabebi, webshop in Bologna

19 november 2011

Bibabebi is een online babywinkel in Bologna. Nicole Nijland verkoopt artikelen voor jong geborenen, die in Italië nauwelijks te krijgen zijn. Lees hoe het deze ondernemende Arnhemse vergaat in een totaal andere cultuur dan de onze. Lees Nicole Onderneemt in Italië. Helaas heeft de eindredactie van de krant een paar storende fouten in het artikel gezet, die niet van mijn hand zijn. Zo staat er bijvoorbeeld: “Wat vind je van het Nederlandse ondernemersklimaat” en “Wat mis je uit Nederland?”

15 november 2011

Bouwbedrijf ondersteunt het Huis van Overvloed met materiaal en kennis.

9 november 2011

Spijkers uit balken halen

Handjes gezocht voor de sloop van een zaagloods van Lentmark #1. In ruil daarvoor mag het Huis van Overvloed de balken uit de timmerloods hebben.

Oktober 2011

19 oktober 2011

De Mercedes onder de dakbedekking voor het Huis van Overvloed!

15 oktober 2011

Lees in De Ondernemer, katern van De Gelderlander, hoe tolk vertaalster Monic Schaapveld zich redt in Nicaragua.

September 2011

17 september 2011

De verschijning van mijn artikel over het evenementenbureau Andiamo Services van Filomena Uffing in Italië. Kijk op pagina 22.

Augustus 2011

19 augustus

installatie HvO etalage Groene Hert

Inrichting etalage Het Groene Hert met een kunstzinnige installatie ter promotie van het Huis van Overvloed.

Juli 2011

23 juli

Over de afsluitende act op Kelfkensbos op het podium De Oase van stichting WHAA. De jonge band uit Barcelona 9Son speelt de sterren van de hemel.

Twabana 2011

23 juli

Recensie over het optreden in de St. Stevenskerk van de Amsterdam Klezmer Band.

22 juli

Twitteraars komen bij elkaar op het strand van Habana tijdens de speciaal daarvoor georganiseerde Twabana.

21 juli

Hij kan nog net bij de kassa

Over de rolstoeltoegankelijkheid van Habana aan de Waal.

18 juli

Recensie over de prijswinnaars van de Frame of Fame: The Earphone Heads.

18 juli

Het Gevelconcert: vaste prik tijdens de Zomerfeesten van Nijmegen.

Nijmeegse Annie en Ringo bij het Koningsplein

17 juli

Wat zou Nijmegen zijn zonder Nijmeegse Annie en Ringo?

15 juli 2011

Misschien zijn nog niet alle Nijmegenaren ervan op de hoogte. Maar Nijmegen heeft een nachtburgemeester en zij heet Dõro Krol.” Citaat uit mijn artikel over de nachtburgemeester van Nijmegen.

10 juli 2011

Publicatie van het artikel over het promotie onderzoek van Thijs Eijsvogels.

8 juli 2011

Tijdens de persconferentie gisteren is de promotie van Thijs Eijsvogels aangekondigd. Hij heeft voor zijn proefschrift onderzoek gedaan naar de lichamelijke conditie van Vierdaagsewandelaars. Vandaag is is de officiële ceremonie.

7 juli 2011

Vandaag ga ik samen met Fréderique Nagtegaal voor Nijmegen Direct naar de persconferentie van de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten. Fréderique gaat schrijven over de mars en ik over de feesten. #zinin

Juni 2011

25 juni 2011

Op de website van het Huis van Overvloed valt te lezen, dat er nieuwe stappen zijn gezet in de richting van de bouw van het huis dat zal bestaan uit materiaal dat over is. Een team van negen mannen zet in de Waarmakerij in de Tooropstraat een aantal prefab wandpanelen op, die gemaakt zijn van het hout van oude pallets. Het artikel over de werkzaamheden heet: “Eigenlijk zijn wij jongetjes die hutten bouwen.”

15 juni 2011

Afbeelding: Museum Het Valkhof Nijmegen

Op Nijmegen Direct kom ik met een “scoop”, een primeur die pas twee dagen later op Nederlandse websites te vinden is. Ik lees op Twitter Engelstalige berichten over het Engelse museum, het Tullie House Museum in Carlisle, dat blij is met de tijdelijke aanwinst die het Nijmeegse museum het Valkhof heeft uitgeleend.

Mei 2011

21 mei 2011

In het katern De Ondernemer van de Gelderlander is het artikel over cameravrouw en publiciste Diana Vilé verschenen. Deze talentvolle schrijfster van het boek Ondernemen in Spanje vertelt hoe zij als vrouwelijke ondernemer in Barcelona voet aan de grond probeert te krijgen.

2 mei 2011

Tekstbureau Formule M blijft in beweging en kan vol vreugde aankondigen, dat er een nieuwe opdrachtgever bij is gekomen. De blogs van Het Huis van Overvloed staan nu onder verantwoordelijkheid van de vaste blogger, Maureen Bol. Kijk op de website voor dit inspirerende, duurzame project, waarin de initiatiefnemers ervan uitgaan dat er hééél vééél over is in onze wereld dat bruikbaar kan zijn voor anderen en in dit geval om een huis te bouwen uit duurzaam materiaal. Bekijk vooral ook het tabblad “Verlanglijst”, want wie weet wat u nog in uw schuur heeft liggen of in een opslagplaats, dat goed gebruikt kan worden voor het Huis van Overvloed. Je weet het maar nooit…

Maart 2011

17 maart 2011

Tekstbureau Formule M onderhoudt een aantal blogs, waaruit de kennis en kunde van het bureau naar voren komt. Zo is er een blog op WordPress maureenbol.wordpress.com voor artikelen over Nieuwe Media.

Ook is er een persoonlijke blog te vinden, waarin de interesses van de tekstschrijfster te vinden zijn. Tekstbureau Formule M gaat ook experimenten niet uit de weg.

Na een aantal berichten over Tumblr, een platform waar je blogs kunt maken met tekst, illustraties, video’s, linkjes naar andere websites, quotes en geluid, is er ook een blog van mij op Tumblr te vinden.

QR-code

Voor wie daarvoor de tools heeft, hieronder de QR-code, de barcode voor het internet en voor mobiele telefoons. Het plaatje is tevens met de muis aan te klikken voor de statistieken over het artikel op Tumblr. Ik zeg er wel bij, dat de data gekleurd zijn, omdat ik het artikel wel op Twitter, LinkedIn en Facebook heb aangeprezen en niet alleen vertrouw op de belangstelling die het artikel wekt als het puur en alleen maar op Tumblr staat. Ik ben ervan overtuigd, indien er verder geen acties worden ondernomen om een publicatie op Tumblr aan te prijzen, dat er weinig traffic zal ontstaan naar die publicatie. Tumblr heeft bovendien het nadeel, dat je zelf al die acties moet ondernemen om aandacht te krijgen bij een lezerspubliek. In WordPress genereer je die aandacht vanzelf, vanwege de hoge score in de googleboom en vanwege de geïntegreerde functie waarin je kunt kiezen voor publicatie op Facebook en Twitter.

http://bit.ly/eAtUiC.qrcode

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.