Nieuws 2016


Dit was het nieuws van 2016

September tot en met december 2016

Het is al weer tijd om iedereen een zalig kerstfeest en een succesvol, gelukkig en gezond 2017 toe te wensen. Wat gaat de tijd toch snel!

Tekstbureau Formule M heeft het ongekend druk gehad dit jaar. Zo schreef ik de tekst voor de website van BSV Express in Wijchen, het inspirerende koeriers- en expressbedrijf van Artak Balayan.

BSV Express Wijchen
Koeriersdienst BSV Express

En Formule M werd ingehuurd om een tekst voor een website van een advocaat na te kijken.

Advocaat Karapet Karapetyan website
header-mailchimp-pasje-2017-2018-1a

Ook ben ik bezig geweest met het beter vindbaar maken van de homepage van een webwinkel en met het opzetten van een nieuwsbrief voor de personeelsvereniging Radboud.

template-pvradboud_p2

De samenwerking met Robbert Bitter is helaas tot stilstand gekomen, omdat Robbert een baan heeft gevonden en geen tijd meer heeft voor zijn eigen bedrijf en voor onze samenwerking. Erg jammer.

Ondertussen is de samenwerking met Charles van Lieshout met wie ik het Social Media Duo heb opgericht nog in volle gang. Volgend jaar 25 januari geven wij een workshop Online Communicatie, waarover meer in de nieuwsbrief, op Facebook, LinkedIn en Twitter.

Presentatie bij StartUp Nijmegen

In de tussentijd hebben we een groot aantal presentaties gegeven om wat meer naamsbekendheid te krijgen. Onze gastheren en gastvrouwen waren onder andere:

 • Het netwerk Koffie Verkeerd
 • Bibliotheek ’t Mozaïek in Wijchen
 • Het netwerkplein van de Macro in Nijmegen
 • StartUp Nijmegen
 • Cordium

Onze dank gaat uit naar deze gastvrije mensen en ons belangstellende publiek.

De rest van mijn tijd heb ik doorgebracht bij De Gelderlander waar ik van de Digidesk (de digitale afdeling) bij de Berichtendienst terechtkwam en heel veel journalistiek werk heb kunnen doen als freelancer.

Een andere opdrachtgever is KRSTN.nl in Wijchen, waar ik mij inzet voor het schrijven van diverse teksten, het migreren van websites, het opzetten van sociale media trajecten, het maken van nieuwsbrieven et cetera. Voor dit bedrijf heb ik bovendien onderstaand artikel geschreven, dat in Wijchen Zakenvisie is verschenen.

Artikel over KRSTN online in Wijchen Zakenvisie

Juli / augustus 2016

Waar anderen lekker konden genieten van zomers weer, terrasjes en Vierdaagsefeesten, ben ik hard aan het werk. Maar ik klaag niet, want ik heb erg leuke opdrachten.

Lightgimmicks.nl

Zoals de Facebookberichten die ik verzorg voor Lightgimmicks.nl:

Of mijn werk voor De Gelderlander:

Gelderlander FB

Bovendien heb ik op 31 augustus op de minibeurs van Open Coffee Wijchen gestaan met een informatiestand. WijchensNieuws heeft daar melding over gemaakt op de website. Dus als je meer wilt weten over die dag en foto’s wilt zien, druk dan vooral op de link!

Minibeurs Wijchen 2016
Minibeurs @ocwijchen 2016

De #koffie staat klaar en de exposanten ook! De minibeurs gaat beginnen! Tot zo!#ocwijchen #Wijchen #netwerk pic.twitter.com/rklRgCKPoG

— Open Coffee Wijchen (@ocwijchen) 31 augustus 2016

Juni 2016

Ik heb erg leuke en lieve opdrachtgevers. Kijk maar!

Kijk nou toch eens naar die mooie LinkedIn-profielen van https://t.co/WrwKz3UyLW en https://t.co/NalKv2jet3!

— Tekstbureau FormuleM (@FormuleM) 14 juni 2016

//platform.twitter.com/widgets.js

Ze zijn goed bezig daar bij @FurnitureLease . (@DirkJanFranken) https://t.co/uKkRdAS3UI

— MaureenBol (@MaureenBol) 14 juni 2016

//platform.twitter.com/widgets.js

Dankzij @FormuleM , bedankt @MaureenBol 👍👍

— Dirk Jan Franken (@DirkJanFranken) 14 juni 2016

//platform.twitter.com/widgets.js

Mei 2016

Koningsdag, dodenherdenking, bevrijdingsdag / hemelvaart, de Giro d’Italia. Nijmegen stond op zijn kop. Bij de Gelderlander betekende dat topdrukte. Voor Formule M waren het lange dagen met heel veel leuke dingen.

En daarnaast ook nog altijd druk met samenwerkingen.

 • Social Media Duo (samen met Charles van Lieshout) verzorgt workshops over sociale media en online communicatie.
 • BitterenBol (samen met Robbert Bitter) neemt websites onder handen, maakt ze zoekmachinevriendelijk, bouwt en vult ze met tekst en illustratiemateriaal.

Verder verschenen de volgende blogs:

 1. WordPress en veiligheid
 2. Ondernemers kiezen voor WordPress

April 2016

Proeftuin
Diana Scherer en Gerard van der Weerden

Op Nijmegen Direct heb ik aandacht besteed aan een bijzondere fotografe / kunstenares in combinatie met de Proeftuin van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Diana Scherer woont in Amsterdam en heeft Duitse wortels. Haar werk was de afgelopen dagen te zien in het Museum Het Valkhof tijdens de tentoonstelling ‘Photography Extended III’, die nog tot en met 8 mei te zien is.

Haar boeiende verhaal is vervlochten met wetenschappelijk onderzoek van de afdeling biologie van de universiteit. Tijdens het interview was dan ook Gerard van der Weerden aanwezig, de beheerder van de levensgrote kas achter het magnetenlab en de b-faculteit.

Lees meer op Nijmegen Direct:

 • Diana Scherer vervlecht wetenschap met kunst
 • Restaurant De Stadstuyn: GOD-DE-LIJK
 • Alsof mijn oma terug is op aarde…

Verder is Formule M betrokken bij de digitale afdeling van De Gelderlander, de G1000 (voor de organisatie van De Stadsmaaltijd) en een workshop over het schrijven van nieuwsbrieven.

Maart 2016

Tekstbureau Formule M heeft zich gebogen over een aantal teksten voor de website van stervensbegeleider Barbara Croonen, de Uilvlinder, over de teksten voor de, nog in aanbouw zijnde, website van Gerrit Mol van All in Panel (Pijnacker) en een viertal interviews voor Miller Media, bedoeld voor een relatiemagazine.

Snapchat for business

Verder verschenen deze blogs op diverse websites:

Februari 2016

Deze maand staat in het teken van opnieuw een aantal spannende activiteiten.

575efe45-8cbb-46a2-a08d-17c61fa85302

Zo geeft tekstbureau Formule M samen met Studio voor Online Communicatie een presentatie over Mailchimp bij de netwerkbijeenkomst van Koffie Verkeerd in het 024 Businesspoint, Kerkenbos 10-37, Nijmegen. Zie de tweet hieronder.

Kom ook op 10 februari van 9-11 uur!

Nieuwsbrieven sturen? Korte uitleg @AndersGezegd+@FormuleM op 10/2 @KVerkeerd https://t.co/dScMRFqKS4 @024Business pic.twitter.com/S92tnIPmql

— Tekstbureau FormuleM (@FormuleM) 3 februari 2016

Fotoshoot 2016

En dan denk je, dat je toch al heel erg boft met het winnen van een stand op een beurs vorig jaar oktober, een plekje in de krant in januari van dit jaar, een vijfjarig jubileum en een paar mooie samenwerkingen.

Krijg ik dit bericht binnen!

Fotoshoot

Januari 2016

Tekstbureau Formule M bestaat op 3 januari 2016 5 jaar! Januari was sowieso een spannende maand. Kijk maar.

In de Gelderlander ( Betuwe ) staat een artikel over mij. Interview was tijdens @StartSTogether in #Elst in januari. pic.twitter.com/NQr1XPabUQ

— Tekstbureau FormuleM (@FormuleM) 29 januari 2016

FormuleM_Gelderlander_StartingS

Formule M was bovendien op 16 januari 2016 te vinden op de beurs van Starting Smart Together op standplaats 64.

De beurs werd gehouden in het hotel Het Wapen Van Elst.

Tijdens die beurs was het mogelijk een aantal workshops te volgen, waaronder die van Tekstbureau Formule M over zoekmachinevriendelijk schrijven.

Meer informatie over de workshops is te vinden op het programma van Starting Smart Together.