Nieuws 2018


Dit was het nieuws van 2018

Oktober / november / december 2018

De laatste 3 maanden van 2018 waren drukke maanden met voorbereidend werk voor de SEO basistraining die ik ga geven samen met Joomla-expert Peter Martin van db8. Kijk op de website voor de trainingsdata en meer informatie.

Social Media Duo

En voorbereidend werk voor de samenwerking met Christel Pillich in het Social Media Duo, dat een doorstart heeft gekregen. In de planning staat een workshop over bloggen. We zitten nog in een pril stadium. Maar we vertellen er graag over in een presentatie bij een ondernemersnetwerkbijeenkomst.

OPROEP

We zijn dan ook op zoek naar plekken om met het Social Media Duo presentaties te geven over onze workshop. Daarin tillen we al een tipje van de sluier op. Weet jij een plek waar wij terecht kunnen met ons verhaal? Neem dan contact met ons op! Meer informatie is te vinden op de website van het Social Media Duo.

Storytelling en SEO

Daarnaast heb ik een paar hele leuke opdrachten uitgevoerd, waar storytelling aan te pas kwam en heb ik een aantal websites geoptimaliseerd (SEO).

Nieuwsbrief

Ben je benieuwd naar wat Formule M nog meer heeft gedaan? Of wil je op de hoogte blijven, tips ontvangen en in contact blijven? Vraag dan eens de nieuwsbrief aan.

Ik meld mij aan

September 2018

Bedrijfsverhalen

Voor wie nog op zoek is naar bedrijfsverhalen over zijn of haar onderneming, schroom niet en neem contact met mij op. #storytelling

SEO Meetup Utrecht

De SEO Meetup in Utrecht is ook een boeiende bijeenkomst waar ik de nodige kennis opdoe in mijn vakgebied.

Walk, Talk and Inspire

Walk, talk and inspire is een netwerkmoment. Claudia Teunissen van Gastvrije Evenementen organiseert dit bij de Makro in Nijmegen. Formule M maakt deel uit van de “harde kern” van dit evenement samen met Faye Wessels en Wilfred Jakobs.

WordCamp Nijmegen 2018

Foto: Dieter Schalk
Contributors Dag WordCamp

WordCamp Nijmegen 2018 was een groot succes. Formule M nam deel aan de contributors dag en kon dus voor het eerst meehelpen aan het bouwen van het content management systeem WordPress. Weliswaar met een eenvoudige vertaaldienst. Maar ook dat is heel erg leerzaam. WordCamp is bovendien een warm bad. Met veel internationale en nationale bezoekers met wie je goed kunt sparren.

Foto: Dieter Schalk
WordCamp Nijmegen 2018

Augustus 2018

Langzamerhand komen er steeds meer mensen terug van vakantie. Tijd om de promotie en #socialmediabeheer op volle kracht in te zetten voor mijzelf en mijn klanten.

Er staat, zoals ik al had aangekondigd, het een en ander ingepland voor Formule M de komende maanden.

Samenboekkorting Boost je Bedrijf van Binnenuit

In augustus is het bovendien mogelijk om gebruik te maken van de samenboekkorting voor het event Boost je Bedrijf van Binnenuit.

Lees de blogs van Boost je bedrijf van binnenuit en maak gebruik van de samenboekkorting in augustus 2018. Meld je aan voor het event op 13/9. #persoonlijke#groei#bedrijfsontwikkeling#online#zichtbaarheidhttps://t.co/pxmSJySS8Xpic.twitter.com/UVsSKv7T7a — BoostjeBedrijf (@BoostjeB) 17 augustus 2018

https://platform.twitter.com/widgets.js

Minibeurs Open Coffee Wijchen op 29 augustus

Samen met 5 bedrijven staat tekstbureau Formule M op de Minibeurs van #ocwijchen bij Bij Edison aan de Edisonstraat in Wijchen. Jij komt toch ook?

Nummer 6, Happy Dish heeft zich aangemeld voor de Minibeurs. Kom jij ook de 29ste langs voor een kop koffie (of thee) ? #netwerken#Wijchen#koffiepic.twitter.com/m6No9MhKih — Open Coffee Wijchen (@ocwijchen) 20 augustus 2018

https://platform.twitter.com/widgets.js

WordCamp Nijmegen

Verder kijk ik uit naar WordCamp Nijmegen. Daar draag ik 1 dag bij aan vrijwilligersbijdragen voor WordPress. En de andere 2 dagen hoop ik een hele hoop te leren tijdens de workshops.

Juli 2018

Deze zomermaand begint goed. Prachtig zomerweer. Mijn afspraken vinden vaak buiten plaats. En met de Vierdaagse hier in Nijmegen in het verschiet, belooft het een mooie maand te worden. Voor die tijd ben ik druk bezig. Waar veel mensen uitkijken naar de vakantie, mag ik hard aan het werk.

En dat is maar goed ook, want #socialmediabeheer, #storytelling en #seo liggen niet stil. Ook in de zomer willen bedrijven gevonden worden.

Dus deze tekstschrijver schrijft door deze zomer. Zij zorgt voor de optimalisatie van je website, de berichten op Twitter, Facebook, LinkedIn of andere sociale media. Bloggen, tikken, promoten. Het hoort er allemaal bij.

Minibeurs Open Coffee Wijchen

Formule M op minibeurs

Tekstbureau Formule M staat woensdag 29 augustus op de minibeurs van de Open Coffee in Wijchen.

Adres: Bij Edison, Edisonstraat 1. KOM JIJ OOK?

Event Boost je Bedrijf van Binnenuit

Bovendien is er op donderdag 13 september een event gepland in Culemborg voor ondernemers die op zoek zijn naar persoonlijke groei en online zichtbaarheid van hun bedrijf.

Dat is toch echt iets voor jou?

De ontwikkelingen rond het evenement zijn bijzonder spannend. Samen met 9 andere ondernemers zet ik mij tijdens die dag in voor “Boost Je Bedrijf van Binnenuit”. Hierboven zie je ons team. Voor meer informatie druk je op de link.

Boost je Bedrijf van Binnenuit

Wil jij ook je bedrijf beter op de kaart zetten en werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Meld je dan aan!

Ik meld mij aan

Ondertussen ook een Facebookpagina (@BoostjeBedrijf) en een evenementenpagina aangemaakt voor dit evenement. Ook op LinkedIn komt een zakelijke pagina. En ik maak een Twitteraccount aan.

@BoostjeBedrijf

Juni 2018

Het was tijd voor vakantie. Op Texel. Heerlijk gefietst en echt het idee gehad, dat we langer weg waren dan “alleen maar” een week. Wat wil je nog meer?

Vakantie op Texel

De weken daarna ben ik lekker ontspannen bezig geweest met de teksten voor websites, een brochure en het optimaliseren van websites. Bovendien had ik een paar bijzondere bijeenkomsten van Business Netwerk Betuwe, de Open Coffees in Wijchen en Nijmegen, de Bitterballenborrel in Cuijk.

Vlak na mijn vakantie had ik een afspraak met de bibliotheek van Nijmegen. In januari 2019 geef ik daar namelijk weer een workshop over het vinden van vacatures op het internet.

Ook had ik een kennismaking met 9 ondernemers voor een evenement in september. Daarover hoor je nog meer binnenkort!

Mei 2018

In mei is de lente eindelijk doorgebroken en kunnen we genieten van mooi weer én Formule M geniet van prachtige opdrachten.

Zo heb ik onder andere aandacht besteed aan een hele leuke opdracht voor een importeur van batik speelgoed, Batik Butik uit Culemborg. En er is weer een website geoptimaliseerd en dus beter vindbaar gemaakt.

Verder zijn er enkele blogs verschenen over mijn eigen “story” en met een aantal goede tips. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om je in te schrijven via Google Business (Mijn Bedrijf) en geheel gratis je bedrijf te promoten via de berichten (posts) die je daar wekelijks kunt plaatsen.

Post via Google Business

Lees daarom even mijn blogs:

Ook de promotie op social media gaat door. Daar bijvoorbeeld aandacht voor speciale dagen uit de content kalender van Formule M. Zoals hieronder op Twitter.

4 mei, dodenherdenking

Wist je, dat ik dol ben op #kerkhoven en #begraafplaatsen? Waarschijnlijk is het de rust en kalmte die ervan uitgaan die mij zo aantrekken. En een stukje geschiedenis. #dodenherdenkingpic.twitter.com/663YztpVxS — Tekstbureau FormuleM (@FormuleM) 4 mei 2018

WordPress 15 jaar!

Op zondag 27 mei ben ik bovendien bij een leuk evenement aanwezig ter gelegenheid van:

WordPress bestaat 15 jaar al weer. Daarom heeft WordPress Nijmegen een picknick georganiseerd in het Goffertpark. Hopelijk kan ik die dag mooie foto’s maken en hier plaatsen. Ik heb er in ieder geval #zinin!

April 2018

Deze maand heeft tekstbureau Formule M een nieuwe campagne opgezet op Google Adwords en Facebook. Daarin werf ik bedrijven die op zoek zijn naar iemand die het social media beheer van ze kan overnemen. Ben je benieuwd? Kijk dan naar de advertentie met daarin het speciale aanbod.

Aanbod Social Media Beheer MKB

Verder is er weer een nieuwe mailing uitgegaan met naast de aanbieding tips, blogs over storytelling, schrijven en opdrachten vinden op internet. Heb je op de link gedrukt en vind je mijn nieuwsbrief interessant? Hij komt 1 x per maand uit en staat vol informatie over SEO, storytelling en schrijftips. Meld je aan via onderstaande knop.

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Formule M

Een mooi moment was deze maand de presentatie “Speurtocht naar Opdrachtgevers op Internet” bij de Makro in Nijmegen. Natuurlijk was ik weer eens bijzonder zenuwachtig. Gelukkig kreeg ik veel steun van de mensen die vanuit mijn netwerk naar de bijeenkomst waren gekomen. In totaal waren er 18 belangstellenden die achteraf tegen mij zeiden veel gehad te hebben aan mijn tips en informatie. Niets maakt mij blijer dan dat ik anderen kan helpen met de kennis die ik kan overdragen. Dus dat was een toffe bijeenkomst!

Kijk maar naar de foto’s die Dick Vogelzang van HDV-Productions voor mij gemaakt heeft. Bedankt nog, Dick!

Maart 2018

Ook zo ziek geweest? Ik had gelukkig geen griep, maar wel een fikse keelontsteking en verkoudheid. Opgelopen tijdens een wandelingetje van een half uur naar het stadscentrum. Ondanks mijn dikke Eskimo jas ben ik op die koudste-woensdag-ever tot op het bot bevroren. De volgende dag was het prijs. Nu, anderhalf week later, heb ik nog steeds een akelig hoestje en een hoofd vol met watten.

Maart is dus langzaam begonnen. Op halve kracht heb ik doorgewerkt, want ja, je bent ondernemer of je bent het niet. The show must go on! Gelukkig was ik op 8 maart weer fit voor de Walk&Talk, waar ik 20 werkzoekenden wegwijs heb gemaakt in de wondere wereld van het internet en sociale media.

Wil je weten hoe het was geweest? Deze foto’s geven een goed beeld van de goed gevulde zaal en de presentatie die ik gegeven heb. Met dank aan Manon Kaspers voor het maken van de foto’s.

Verder ben ik druk geweest met de promotie van tekstbureau Formule M en zijn er nieuwe flyers verschenen, heb ik websites aangepast (SEO), blogs geschreven, netwerkbijeenkomsten bezocht en nieuwe contacten opgedaan.

Workshop

Verder is er een soortgelijke workshop / presentatie in de maak, als die presentatie die ik tijdens de Walk&Talk heb gehouden. Maar dit keer dan voor ondernemers.

Die presentatie gaat over het vinden van opdrachten en opdrachtgevers via het internet. Ik geef die workshop “De speurtocht naar opdrachtgevers op het internet” op:

maandag 23 april van 9 tot 11 uur bij de Makro

Inschrijven kan hier.

Februari 2018

In de voorbereiding voor een presentatie / workshop voor werkzoekenden ben ik druk bezig met het verzamelen van de mogelijkheden die ik tot nu toe ontdekt heb om vacatures of opdrachten te vinden op het internet.

Walk en Talk Bibliotheek Nijmegen

Als je mij vraagt hoe ik aan mijn opdrachten kom, bijvoorbeeld, dan kan ik zeggen dat opdrachtgevers mij weten te vinden dankzij:

  • mijn netwerkactiviteiten online en offline
  • de goede vindbaarheid van mijn website en mijn bedrijf op internet
  • de zichtbaarheid van mijn bedrijf en persoon op sociale media

Dat is één kant van het verhaal. Verder ben ik niet iemand die in de wachtstand staat, maar ook actief op zoek gaat naar opdrachten. En daarbij maak ik gebruik van een combinatie van de drie hierboven genoemde punten.

Profileren op internet

In mijn blogs ga ik al vaker in op de diverse manieren om jezelf en je bedrijf te profileren op internet. En natuurlijk zijn dat handige tips voor ondernemers en bedrijven, maar ook mensen die op zoek zijn naar “een nieuwe uitdaging” (zoals dat eufemistisch heet) kunnen profijt hebben van een goede profilering via social media en gebruik maken van de diverse mogelijkheden om aan een baan te komen. Vacaturebanken zijn vaak wel bekend bij sollicitanten, maar dat je ook andere manieren hebt om erachter te komen waar de kansen liggen, dat is vaak minder bekend.

Naast de voorbereiding van deze presentatie die op 8 maart plaats zal vinden in de bibliotheek van Nijmegen aan de Mariënburg, ben ik actief voor het wijkblad van Bottendaal, voor een aantal interessante opdrachtgevers en ook voor mijn eigen bedrijf.

Vindbare Websites

Binnenkort heb ik weer een aantal websites goed vindbaar gemaakt voor de zoekmachines en kunnen de ondernemers meer klandizie verwachten. Verder heb ik nog instructie gegeven in WordPress. Al met al gaat het hier zijn gangetje.

Wie ook graag geholpen wil worden aan een beter vindbare (WordPress-) website kan zich melden via onderstaande knop. Ik zou zeggen: “Doen!”

Ik zoek contact

Januari 2018

Het nieuwe jaar is van start gegaan. En ik ben trots, dat ik dit resultaat met de website van tekstbureau Formule M behaald heb. Mede dankzij WordPress en de optimalisatie van mijn teksten. Dat laatste vooral met hulp van de Search Engine Optimization (SEO-) plugin Yoast. Zie hier de uitslag van Pagespeed Insight van Google: 95 / 100 voor desktop en 99 / 100 voor mobiel. Bekijk ook een keer de resultaten voor jouw website via Pagespeed Insight!

Pagespeed Insight van de website van tekstbureau Formule M