Nieuws 2019


Dit was het nieuws van 2019

September / Oktober / November / December 2019

Als je het dan te druk hebt om je nieuwspagina bij te houden… dan is dat toch een goed teken? Even nadenken, hoor.

Veel energie gestoken in het bijhouden van het social media beheer van de garage. Ondertussen heeft de garage personeel gevonden!

Ook veel promotie van o.a. Open Coffee Nijmegen, Social Media Duo en Formule M.

Een salestraining gevolgd.

Een aantal WordPress MeetUps, netwerkbijeenkomsten (Open Coffee Beuningen, Connect2Inspire bij de Makro in Nijmegen) en events bijgewoond.

Blogs geschreven. Social Media bijgehouden van het eigen bedrijf.

Een aantal pittige teksten geredigeerd voor een groot autoverzekeringsbedrijf in Nijmegen.

Auteurschap

Enkele keren heb ik samen met samenwerkingspartner Christel presentaties gehouden over Auteurschap. Dit ter promotie van onze workshop Beter Zakelijk Bloggen van Social Media Duo. Dat deden we bij het Wijchense Vrouwennetwerk Vonk en bij de MeetUp van WordPress.

Vloggen voor Social Media Duo

Verder hebben we veel vlogs gemaakt voor Social Media Duo en voor ons zelf, natuurlijk. Ze zijn te vinden op Social Media, maar ook op YouTube.

Open Coffee Nijmegen 10-jarig jubileum in oktober 2019

En ik zou het bijna vergeten, maar de Open Coffee Nijmegen die ik organiseer samen met Peter Martin en Marloes van der Kemp bestond in oktober maar liefst 10 jaar! Burgemeester Bruls opende de bijeenkomst en er waren heel veel netwerkers en ook hoge ambtenaren aanwezig.

Juni / Juli / Augustus 2019

Zo vlak voor de vakantie was het nog behoorlijk druk voor Formule M. Zo heb ik voor een garage het social media beheer op mij genomen en een social media strategie geschreven. Het goede nieuws naar aanleiding van mijn inspanningen is, dat de garage eindelijk kandidaten kan vinden voor een vacante functie binnen het bedrijf. En dat terwijl ze al meer dan een half jaar aan het werven zijn, maar geen geschikte aanmeldingen kregen en dus ook geen kandidaten.

Storytelling

Presentatie Storytelling Open Coffee Beuningen

Verder waren er een aantal presentaties / miniworkshops over Storytelling.

  1. Bij de Open Coffee in Beuningen
  2. In het gezelschap van een ondernemersnetwerk in Groesbeek

Bij een van de presentaties is een film gemaakt die binnenkort gepubliceerd gaat worden.

Zomeraanbieding Workshop

De presentaties zijn mede bedoeld als werving voor de workshop van het Social Media Duo: Zakelijk Bloggen en Storytelling. In augustus hebben we daarvoor ook nog een zomeraanbieding. Dus wie nog tijd heeft in augustus en behoefte heeft aan een goede workshop waarin je leert bloggen. En als je alle ins en outs wil leren op het gebied van illustratiemateriaal en auteursrecht; kijk op de website voor meer informatie. Klik daarvoor op de link.

Miniworkshop Storytelling op het Groene Balkon van Groesbeek

Vakantie

In de vakantietijd neemt ook tekstbureau Formule M een tijdje vrij. Het zijn rustige maanden. Een goede gelegenheid voor het uitdenken van plannen en het uitstippelen van de strategie voor de komende periode.

April / Mei 2019

Voor een aantal ondernemers heb ik weer websites beter vindbaar gemaakt. Het optimaliseren van websites blijft een belangrijk onderdeel van het takenpakket van Formule M.

Bekijk deze websites voor de resultaten van mijn inspanningen:

Daarnaast ben ik druk vanwege de samenwerking met Christel Pillich voor het Social Media Duo. Met haar organiseer ik workshops Zakelijk Bloggen en Storytelling.

Open Coffee Nijmegen

Verder is Formule M betrokken bij de organisatie van de Open Coffee Nijmegen die sinds februari werkt met themabijeenkomsten. Elke eerste vrijdag van de maand nodigen wij een aantal experts uit voor een bepaald thema. Zij zijn aanspreekbaar tijdens het netwerken voor allerlei vragen op het gebied van hun expertise. Denk bij de thema’s aan: branding, fotografie, verzekeringen en sales. In juni is het thema plannen aan de beurt.

Minibeurs en workshop

Formule M was samen met Wimpel Websites te vinden op de minibeurs Open Coffee Wijchen bij Bij Edison. Wij vertegenwoordigden onze eigen bedrijven, maar ook ons samenwerkingsverband Social Media Duo.

minibeurs Open Coffee Wijchen

Verder gaf ik een miniworkshop Storytelling voor vrouwennetwerk Vonk uit Wijchen.

Miniworkshop Storytelling Vonk
Storytelling en schrijven bij Vonk Wijchen

Januari / Februari / Maart 2019

De tijd vliegt. Eigenlijk weet ik al bijna niet meer wat ik allemaal gedaan heb deze laatste 3 maanden. Het was in ieder geval lekker druk.

WordPress Contributors Day

Zo zat ik onlangs bij de WordPress contributors day van Yoast in Wijchen. Daar ben ik een hele dag bezig geweest met het vertalen van tekst voor een plugin. Dat had ik al eens eerder gedaan vorig jaar tijdens de WordCamp Contributors Day in de Vereeniging van Nijmegen. Hieronder een foto van het team vertalers in Wijchen.

WP ContributorDay Yoast

Het was dus lekker druk met opdrachten, voorbereidingen, samenwerkingen, netwerken en een tweedaags congres in februari. Eentje die ik gewonnen heb bij WordCamp Nijmegen in 2018!

YoastCon 2019

YoastCon 2019 gewonnen

Search Engine Optimization

Dat was inderdaad wel 1 van mijn hoogtepunten waar ik nu nog heel veel van geniet en profijt van heb. Want ik heb daar heel veel geleerd over SEO en veel mensen ontmoet uit binnen- en buitenland.

Inschrijven bij YoastCon 2019
Foto: Henk-Jan Winkeldermaat
Workshop Yoastcon 2019
Foto: Henk-Jan Winkeldermaat
Met mascotte Yoasie
Met de mascotte van Yoast: Yoasie

Open Coffee Nijmegen

Verder ben ik betrokken bij de organisatie van de Open Coffee Nijmegen. Samen met Marloes van der Kemp en Peter Martin, de oprichter, zoeken wij maandelijks experts voor themabijeenkomsten op de eerste vrijdag van de maand.

Thema’s

In januari stelden wij ons als team voor. In februari was het thema Branding. In maart Fotografie. En voor april, mei en juni hebben we ook al thema’s klaarstaan. En zijn wij experts aan het zoeken die als aanspreekpunt tijdens de Open Coffee aanwezig willen zijn. Het eerst komende thema, dus die van 5 april, draait rondom Verzekeren.

Hieronder een paar foto’s van de eerste twee themabijeenkomsten..

Open Coffee Nijmegen thema Fotografie
Open Coffee Nijmegen thema Fotografie (maart)
Open Coffee Nijmegen thema Branding
Open Coffee Nijmegen thema Branding (februari)