Nieuws 2014


December 2014

 Logo Bezoeklandvancuijk.nl

Bedrijf in de Kijker

Op de websites van bezoekcuijk.nl, bezoekboxmeer.nl, bezoekmill.nl, bezoekrijkevoort.nl, bezoekhaps.nl, bezoekgrave.nl en bezoeksintanthonis.nl verschijnen regelmatig blogs in de rubriek Bedrijf in de Kijker:Logo bezoekboxmeer.nl
November 2014
Sinds deze zomer onderhoud ik de website van van café We Gaan Beginnen en eetcafé Wij Ook. Deze maand ben ik intensief bezig geweest met de site en heb ik dit eraan gedaan:
Café We Gaan Beginnen en eetcafé Wij Ook
Café We Gaan Beginnen (links) en eetcafé Wij Ook (rechts)
 1. Technische storing verholpen aan de WordPress website.
 2. Een nieuwe homepage en structuur opgezet.
 3. Bovendien de statistieken opgezocht voor de site en Google Analytics in werking gesteld.

Statistieken

Uit de statistieken blijkt, dat, sinds tekstbureau Formule M bezig is geweest met de website van We Gaan Beginnen, het aantal unieke bezoekers is gestegen van 376 in juni naar 1219 in november.
Het aantal bezoeken bedroeg in juni 1058 en in november 2000.

Bloggen

Naast deze opdracht ben ik veel bezig geweest met bloggen:
Oktober 2014
Oplevering websites:
 • tekstbureauformulem.nl
 • elbesystems.com
Onderhoud websites:
 • wegaanbeginnen.nl
 • formulem.wordpress.com
 • maureenbol.wordpress.com
Bloggen:

Beurs in het Witte Huis te Zeeland op 16 oktober 2014:

video Beurs Zeeland

September 2014
Het is de maand waarin een aantal nieuwe sites zijn geboren en dit tekstbureau het beheer over een website heeft overgenomen. Dat zou allemaal niet mogelijk zijn geweest zonder de duidelijke en heldere instructie van Linus Wiggers.
Van nu af aan kunnen opdrachtgevers bij mij terecht voor het maken van eenvoudige websites. Voor de meer ingewikkelde sites stuur ik u liever door naar Linus.
Voorbeelden van sites die ik zelf heb gemaakt zijn:
En dankzij mijn nieuwste product (persoonlijke instructie in Facebook, Twitter, LinkedIn, WordPress, Googleplus en Mailchimp) kan ik weer een groot aantal opdrachtgevers tegemoet komen en helpen.
Expo Tweede WereldoorlogOok benieuwd naar de blogs van de hand van tekstbureau Formule M?
Deze maand was een enerverende met netwerkbijeenkomsten, leuke opdrachten en een beurs in Boxmeer.
video Beurs Boxmeer
Augustus 2014
Traditioneel is augustus de maand van de rust in heel Nederland. De handel komt stil te liggen, de grote zomerfestivals zijn voorbij, veel mensen zijn op vakantie en de straten zijn rustig, zonder files, behalve op zwarte zaterdag in Frankrijk.
Voor de ondernemer betekent deze rust, dat hij of zij tijd heeft om orde op zaken te stellen in de administratie en het archief of om plannen te smeden voor de toekomst. Of om bij te tanken tijdens een welverdiende vakantie of het gewoon even rustig aan te doen na een drukke periode.
Open Coffee NijmegenNetwerken kan alleen nog op het terras, want de meeste netwerkbijeenkomsten houden zomerpauze. Oh, en wat is het dan fijn om toch naar één netwerkbijeenkomst te kunnen gaan, die wél gewoon doorgaat. De Open Coffee in Nijmegen, gehouden in het Bakkerscafé Brood op de Plank aan de Castellastraat, ontvangt thuisblijvende ondernemers met open armen. Wat is het fijn om daar te sparren met collega-zelfstandigen en bij te praten over het werk.

 

Ook is het prettig om die ene opdrachtgever te treffen, die normaliter nergens tijd voor heeft, maar nu in de zomer even een paar dingen wil aftikken. Zoals het bijwerken van die website. Of voor een nieuwe website vanwege een kersverse samenwerking. Of een publicitair stukje op het internet.

 

VirusTekstbureau Formule M houdt zich wel bezig deze zomer! Al was het maar om de kennis te verdiepen rond virale campagnes bijvoorbeeld. Lees over de bevindingen van Formule M in de volgende blogs:
Bezoek Land van CuijkJuli 2014
Drukke maand met veel recensies en nieuwe samenwerkingen met bezoeklandvancuijk.nl en vormgever Ellen Arts van Art’s Reclamestudio in Groesbeek.
 • Amsterdam Klezmer band barst los na minuut stilte
 • Rustpunt I am Kloot in de Stevenskerk
 • Publiekstrekker Miss Montreal op de Grote Markt
 • Rebel in het Valkhofpark
 • Rondje stad met de Vierdaagsefeesten
 • Jett Rebel komt los op kerkorgel StevenskerkJett Rebel en Jan Douwe Kroeske
 • Navarone komt weg met regendans
 • Collega’s steken elkaar aan met Vierdaagsekoorts
 • Zaken doen en websites
Juni 2014
Zonnebloem

Scrum

Mei 2014
25 april 2014 Hoe het precies is gegaan met die (onbedoelde) actie, kun je lezen op:
Hertenkoop
23 april 2014 Op Twitter leveren dezelfde vragen, die ik de dag tevoren op Facebook gezet had, wél reacties op. Zelfs het bewuste etablissement, waar ik de avond tevoren lekker heb zitten eten met mijn lief, reageert. Omdat er ook reacties tussen zitten met het juiste antwoord, krijgt de snelst reagerende met het juiste antwoord een fles wijn van restaurant. Top!
22 april 2014 Een paar foto’s met tekst op Facebook met de vraag: “Waar zitten we nu?” levert weinig tot geen reacties op. De volgende dag besluit ik dezelfde vragen op Twitter te zetten.
11 april 2014 Het tijdschrift De Wereldfietser voor fietsreizigers valt in mijn brievenbus. Het is de editie Winter 14, die de uitgever nog zou toesturen. Met daarin een artikel over Peter Mak en Karin van Toor.
9 april 2014

20 maart 2014 Er zijn nieuwe pennenvruchten van Tekstbureau Formule M verschenen op een Belgische website, een vakblad voor de schoenenbranche met de “inspirerende” titels (ik heb ze niet bedacht):

 • Classicwalker H/W 2014
 • Mywalker H/W 2014
 • Stretchwalker H/W 2014

De schoenen zijn van The Sensible Shoe Company.

14 maart 2014 Cursus Prezi bij Jeremine Holt van The Prezi Experience. Veel geleerd over dit tooltje, dat uitstekend dienst kan doen als presentatiemiddel. Vergelijkbaar met Powerpoint, maar dan minder statisch.

Maart 2014  Dushi de deelhond

Februari 2014 

 • Hé psst, likes kopen?
 • Op NijmegenDirect.nl: Echt genieten bij Zusje op landgoed De Duckenburg. (recensie)
 • Een maand geleden mocht ik van Mailchimp – waarmee ik mijn nieuwsbrieven maak en verstuur – hun papieren logo in elkaar knutselen. Deze week kletterde de brievenbus en kreeg ik dit leuke aapje; Classic Freddie. Like!

MailchimpClassic Freddie

 

 

 

18 februari 2014 Te gast in dit Rijksmonument:

Rijksmonument Berg en Dal

2 februari 2014 De start van een drieluik over nieuwsbrieven, dat zich richt op drie belangrijke vragen.

29 januari 2014 Open Coffee in Wijchen met een “verjaardagsfeestje”: OC Wijchen bestaat 4 jaar!

28 januari 2014 Aankondiging van de tentoonstelling van Ingrid Sewpersad, die van 8 februari tot en met 28 februari 2014 in de Lindenberg te zien is. De Nieuwe Winkel

17 januari 2014 Op Nijmegendirect.nl verschijnt de recensie over de Nieuwe Winkel, een restaurant in Nijmegen.

14 januari 2014 Nieuwsbrief: Jong en oud, oud en nieuw – http://eepurl.com/LZi6H Prezi Hoe schrijf ik een tekst?

10 januari 2014 Inschrijven op jouwverhaal.nl.

7 januari 2014 Het jaar komt langzaam op gang. Ondanks het redelijk mooie, bijna lente-herfstachtige weer, lijkt de wereld in een winterslaap te zitten. Maar de nieuwe collecties komen eraan en The Sensible Shoe Company heeft haast met de tekst voor de herfstcollectie van dit jaar. Tien keer raden wie daarvoor aan de slag mag gaan!

3 januari 2014 Zonder het te beseffen, dat het dé dag is voor tekstbureau Formule M, komt ter sprake tijdens de Open Coffee in het Bakkerscafé Brood op de Plank, dat Formule M al weer 3 jaar bestaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.