NIEUWS


Mei 2018

In mei is de lente eindelijk doorgebroken en kunnen we genieten van mooi weer én Formule M geniet van prachtige opdrachten.

Zo heb ik onder andere aandacht besteed aan een hele leuke opdracht voor een importeur van batik speelgoed, Batik Butik uit Culemborg. En er is weer een website geoptimaliseerd en dus beter vindbaar gemaakt.

Verder zijn er enkele blogs verschenen over mijn eigen “story” en met een aantal goede tips. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om je in te schrijven via Google Business (Mijn Bedrijf) en geheel gratis je bedrijf te promoten via de berichten (posts) die je daar wekelijks kunt plaatsen.

Post via Google Business

Lees daarom even mijn blogs:

Ook de promotie op social media gaat door. Daar bijvoorbeeld aandacht voor speciale dagen uit de content kalender van Formule M. Zoals hieronder op Twitter.

4 mei, dodenherdenking

 

Op zondag 27 mei ben ik bovendien bij een leuk evenement aanwezig ter gelegenheid van:
WordPress 15 jaar!

WordPress bestaat 15 jaar al weer. Daarom heeft WordPress Nijmegen een picknick georganiseerd in het Goffertpark. Hopelijk kan ik die dag mooie foto’s maken en hier plaatsen. Ik heb er in ieder geval #zinin!

April 2018

Deze maand heeft tekstbureau Formule M een nieuwe campagne opgezet op Google Adwords en Facebook. Daarin werf ik bedrijven die op zoek zijn naar iemand die het social media beheer van ze kan overnemen. Ben je benieuwd? Kijk dan naar de advertentie met daarin het speciale aanbod.

Aanbod Social Media Beheer MKB

Verder is er weer een nieuwe mailing uitgegaan met naast de aanbieding tips, blogs over storytelling, schrijven en opdrachten vinden op internet. Heb je op de link gedrukt en vind je mijn nieuwsbrief interessant? Hij komt 1 x per maand uit en staat vol informatie over SEO, storytelling en schrijftips. Meld je aan via onderstaande knop.

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Formule M

Een mooi moment was deze maand de presentatie “Speurtocht naar Opdrachtgevers op Internet” bij de Makro in Nijmegen. Natuurlijk was ik weer eens bijzonder zenuwachtig. Gelukkig kreeg ik veel steun van de mensen die vanuit mijn netwerk naar de bijeenkomst waren gekomen. In totaal waren er 18 belangstellenden die achteraf tegen mij zeiden veel gehad te hebben aan mijn tips en informatie. Niets maakt mij blijer dan dat ik anderen kan helpen met de kennis die ik kan overdragen. Dus dat was een toffe bijeenkomst!

Kijk maar naar de foto’s die Dick Vogelzang van HDV-Productions voor mij gemaakt heeft. Bedankt nog, Dick!

Maart 2018

Ook zo ziek geweest? Ik had gelukkig geen griep, maar wel een fikse keelontsteking en verkoudheid. Opgelopen tijdens een wandelingetje van een half uur naar het stadscentrum. Ondanks mijn dikke Eskimo jas ben ik op die koudste-woensdag-ever tot op het bot bevroren. De volgende dag was het prijs. Nu, anderhalf week later, heb ik nog steeds een akelig hoestje en een hoofd vol met watten.

Maart is dus langzaam begonnen. Op halve kracht heb ik doorgewerkt, want ja, je bent ondernemer of je bent het niet. The show must go on! Gelukkig was ik op 8 maart weer fit voor de Walk&Talk, waar ik 20 werkzoekenden wegwijs heb gemaakt in de wondere wereld van het internet en sociale media.

Wil je weten hoe het was geweest? Deze foto’s geven een goed beeld van de goed gevulde zaal en de presentatie die ik gegeven heb. Met dank aan Manon Kaspers voor het maken van de foto’s.

Verder ben ik druk geweest met de promotie van tekstbureau Formule M en zijn er nieuwe flyers verschenen, heb ik websites aangepast (SEO), blogs geschreven, netwerkbijeenkomsten bezocht en nieuwe contacten opgedaan.

Workshop

Verder is er een soortgelijke workshop / presentatie in de maak, als die presentatie die ik tijdens de Walk&Talk heb gehouden. Maar dit keer dan voor ondernemers.

Die presentatie gaat over het vinden van opdrachten en opdrachtgevers via het internet. Ik geef die workshop “De speurtocht naar opdrachtgevers op het internet” op:

maandag 23 april van 9 tot 11 uur bij de Makro

Inschrijven kan hier.

Februari 2018

In de voorbereiding voor een presentatie / workshop voor werkzoekenden ben ik druk bezig met het verzamelen van de mogelijkheden die ik tot nu toe ontdekt heb om vacatures of opdrachten te vinden op het internet.

Walk en Talk Bibliotheek Nijmegen

Als je mij vraagt hoe ik aan mijn opdrachten kom, bijvoorbeeld, dan kan ik zeggen dat opdrachtgevers mij weten te vinden dankzij:

  • mijn netwerkactiviteiten online en offline
  • de goede vindbaarheid van mijn website en mijn bedrijf op internet
  • de zichtbaarheid van mijn bedrijf en persoon op sociale media

Dat is één kant van het verhaal. Verder ben ik niet iemand die in de wachtstand staat, maar ook actief op zoek gaat naar opdrachten. En daarbij maak ik gebruik van een combinatie van de drie hierboven genoemde punten.

Profileren op internet

In mijn blogs ga ik al vaker in op de diverse manieren om jezelf en je bedrijf te profileren op internet. En natuurlijk zijn dat handige tips voor ondernemers en bedrijven, maar ook mensen die op zoek zijn naar “een nieuwe uitdaging” (zoals dat eufemistisch heet) kunnen profijt hebben van een goede profilering via social media en gebruik maken van de diverse mogelijkheden om aan een baan te komen. Vacaturebanken zijn vaak wel bekend bij sollicitanten, maar dat je ook andere manieren hebt om erachter te komen waar de kansen liggen, dat is vaak minder bekend.

Naast de voorbereiding van deze presentatie die op 8 maart plaats zal vinden in de bibliotheek van Nijmegen aan de Mariënburg, ben ik actief voor het wijkblad van Bottendaal, voor een aantal interessante opdrachtgevers en ook voor mijn eigen bedrijf.

Vindbare Websites

Binnenkort heb ik weer een aantal websites goed vindbaar gemaakt voor de zoekmachines en kunnen de ondernemers meer klandizie verwachten. Verder heb ik nog instructie gegeven in WordPress. Al met al gaat het hier zijn gangetje.

Wie ook graag geholpen wil worden aan een beter vindbare (WordPress-) website kan zich melden via onderstaande knop. Ik zou zeggen: “Doen!”

Ik zoek contact

Januari 2018

Het nieuwe jaar is van start gegaan. En ik ben trots, dat ik dit resultaat met de website van tekstbureau Formule M behaald heb. Mede dankzij WordPress en de optimalisatie van mijn teksten. Dat laatste vooral met hulp van de Search Engine Optimization (SEO-) plugin Yoast. Zie hier de uitslag van Pagespeed Insight van Google: 95 / 100 voor desktop en 99 / 100 voor mobiel. Bekijk ook een keer de resultaten voor jouw website via Pagespeed Insight!

Pagespeed Insight van de website van tekstbureau Formule M

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.