Over Maureen Bol


MaureentjeDe drijvende kracht achter Tekstbureau Formule M is Maureen Bol. Het geschreven woord heeft haar al op jonge leeftijd in zijn greep.

Lezen
Het eerste wat zij kan lezen is het woordje “Lief”. Niet lang daarna leest ze elke week stapels boeken van de bibliotheek. Haar vader verbiedt haar zelfs om tijdens de proefwerkweek te lezen, omdat hij bang is dat haar schoolwerk eronder gaat lijden.

School
Daar hoeft hij niet bang voor te zijn. Zijn dochter haalt steevast hoge cijfers. Alleen voor sport moet ze heel hard werken. Ze traint zelfs aan het einde van het VWO met haar vader voor de zogeheten Coopertest, omdat het haar niet lukt de vereiste afstand binnen de maximaal toegestane tijd te halen.

Maureen16Schrijven
Zij begint vanaf het moment dat ze heeft leren schrijven met dagboekjes, brieven naar penvriendinnen, verhalen en gedichten. Tijdens haar middelbare schooltijd schrijft zij op alles wat los en vast zit en heeft ze standaard een kladblokje bij zich. In Nijmegen gaat zij naar de universiteit, als eerste lid van haar familie. En als zij zich stort in het studentenleven moeten bierviltjes en foldertjes het ontgelden, waar haar schrijfsels op terecht komen.

Latijn
Omdat zij via een omweg haar VWO-diploma behaalt – zij is van 3VWO naar 4Havo gegaan – en zij voor de terugkeer naar het VWO een vak erbij moet kiezen, besluit zij al tijdens haar Havo-tijd bijles Latijn te nemen bij een pater.

Talenknobbel
Haar talenknobbel duikt, al vroeg op en uit zich in de voor haar belangrijke hobby’s: schrijven en lezen. Bovendien komt de talenknobbel haar goed van pas, als ze met de Erasmusbeurs een jaar naar Spanje gaat om Kunstgeschiedenis te studeren aan de Universidad de Barcelona. Ze gaat daarna nog eens twee maanden terug om haar scriptie te schrijven aan de hand van interviews met Catalaanse musea en een intensieve kunsthistorische en museale literatuurstudie.

Journalist
Maureen heeft een journalistieke achtergrond, is communicatieadviseur bij diverse overheden en webredacteur (inter- / intranet). Zij is een tekstschrijver in Nijmegen en zet zich voor Tekstbureau Formule M haar schrijfvaardigheid en haar communicatieve en journalistieke achtergrond in voor de productie van leesbare, begrijpelijke en doelgroepgerichte teksten.

Voorbeelden: 

 1. Arganolieoase
 2. BSV Express
 3. Karapetyan Advocatenkantoor
 4. Social Media Duo
 5. Classic Walker, The Sensible Shoe Company
 6. Mywalker, The Sensible Shoe Company
 7. Stretchwalker, The Sensible Shoe CompanyStretchwalker
 8. Webtekst Oudewater,  Wulverhorst voor Woningcorporatie Habion in Houten
 9. Brochure Leerbroek voor Woningcorporatie Habion in Houten
 10. Folder CR-Events Roermond (tekst)
 11. Folder voor de communicatie rondom het Grote Stedenbeleid in Amersfoort
 12. Plan de Campagne project Doe Normaal van de gemeente Nijkerk
 13. Artikel in Engagement 2001
 14. De gemiddelde Hyver is 31 jaar oud
 15. De Gelderlander: Scheepsladingen vol nieuwsgierigen bij Sluis Weurt
 16. De Gelderlander: Beachvolleybal en tafelvoetbal
 17. De Gelderlander: Nieuwe frituurwagen voor de Van der Eijkjes
 18. De Gelderlander: Superrisktoernooi
 19. De Gelderlander: Zandkastelen maken

Wie meer wil weten over het professionele verleden van Maureen kan haar vinden op LinkedIn of op het tabblad Nieuws van deze website.

©William Moore
©William Moore
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.