Nieuws 2022


Nieuws 2022

November / december

De laatste 2 maanden van 2022 waren behoorlijk druk. Tijdens de feestdagen heb ik mij kostelijk kunnen vermaken. Gezellig met familie en vrienden. Maar ook met z’n tweetjes rustig het nieuwe jaar ingedoken. En ik had tijd om deze puzzel te maken.

Puzzel in de vorm en met een foto van een gestreepte kat. Speels met de voorpootjes wijd uitgespreid. In totaal 420 puzzelstukjes.

Workshops

De focus lag op het geven van workshops aan een netwerkorganisatie voor lokale overheden (gemeenten). Die zijn in de maanden oktober, november en december verfijnd en gegeven. (zie foto onder Oktober)

Contentredacteur

En daarnaast was er een opdracht voor HAN University of Applied Sciences in Arnhem en Nijmegen. Content schrijven, interviewen, onderzoek doen en content publiceren voor de website(s) van deze organisatie. Boeiende materie waarbij duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid de hoofdmoten vormen naast de aandacht voor projecten, studenten en activiteiten van de hogeschool.

Hieronder een rijtje met artikelen die openbaar gepubliceerd zijn (daarnaast ook veel content voor intranet):

Daarnaast maakt ik vaak ook zelf de foto’s voor de artikelen. Nu ben ik geen “echte” fotograaf, maar ben ik toch trots op wat ik heb kunnen fabriceren.

Oktober

De maand is nauwelijks begonnen. Net terug van een weekje Barcelona. En nu weer aan de bak.

Prezi's voorbereiden voor workshops.

September

In actie tijdens workshop Storytelling voor WordCamp Nederland in Burgers' Bush in Arnhem op 15 september.

De voorbereidingen voor de workshop zijn klaar. Op 15 september geef ik samen met Christel Pillich de workshop Storytelling voor Blogs bij WordCamp Nederland. Verder ben ik druk met het updaten van websites die nog niet op Gutenberg draaien. Dat is een hele klus. Vooral vanwege het werk om de Search Engine Optimization (SEO) voor de vindbaarheid weer recht te trekken.

Verder staat september in het teken van nieuwe, leuke uitdagingen. En vakantie. Dus het wordt aanpakken deze maand!

Juni, Juli, Augustus

Na de drukte de gelukzaligheid van rust. De hete zomerdagen breng ik door in een koel huis. Komkommertijd is af en toe best wel prettig. Bovendien geeft het de kans de achterstanden in te lopen. Te bloggen. Nieuwsbrieven te schrijven voor mijn trouwe volgers.

Ook is het tijd om het werk voor Social Media Duo op te pakken. En dat is nodig ook! Want binnenkort zijn wij te vinden op WordCamp Nederland. Dat is het congres voor WordPress gebruikers en experts. En wij geven daar een workshop Storytelling voor Blogs.

Wil je daar ook bij zijn? Meld je dan aan via de website van WordPress. Op deze pagina lees je waarover wij het willen hebben.

WordCamp Nederland 2022

Mei

Waar houdt tekstbureau Formule M zich zoal mee bezig? Het is druk. Dus ik houd het kort:

  1. Bovemij: voor deze financieel dienstverlener in de mobiliteitsbranche redigeer ik bijna jaarlijks de gedragscode. Zo ook dit jaar.
  2. Voor de Sociaal Werkkoepel ben ik mede-organisator van het zomerevent. Hiervoor doe ik de communicatie, maak ik de nieuwsbrieven en help ik mee in de organisatie.

Maart / April

De nieuwste opdracht komt van:

  1. De Sociaal Werkkoepel Amsterdam: een netwerkorganisatie van de Gemeente Amsterdam die zich inzet voor samenwerking met werkgevers. Dit om te zorgen voor meer inclusie op de werkvloeren in het kader van de participatiewet. Zij brengt werkgevers en werknemers nader tot elkaar en zorgt voor maatwerk. Een van de instrumentaria die de koepel inzet is de eendaagse HARRIE-training. Een afgeleide van de tweedaagse HARRIE training van CNV jongeren.
  2. Café Samson: in het samenwerkingsverband Social Media Duo heeft Formule M deelgenomen aan de tweedaagse Social Media training aan het personeel van dit café.
  3. Bedrijvenkring Bronckhorst: in Hummelo heeft het Social Media Duo bovendien een training Posten op Social Media gegeven.
  4. Ook voor Social Media Duo heeft Formule M een Social Media Strategie, de voorbereiding op posts voor LinkedIn en een zoekwoordenonderzoek gedaan. De opdrachtgever was een startup.

Januari / Februari

Blogs

Na de opdracht voor de Kennisbank van gemeente Amsterdam had ik weer tijd om te bloggen. De blogs gaan over diverse onderwerpen in het vakgebied van tekstbureau Formule M. Zo schreef ik onder andere over posten op social media, begrijpelijk schrijven, het maken van een infographic en hoe je een YouTube kanaal maakt voor je bedrijf.

Dit waren de blogs:

Nieuwe opdrachten tekstbureau Formule M

Ondertussen hebben we niet stil gezeten. Er zijn een aantal mooie nieuwe opdrachten binnengekomen. Die licht ik hieronder graag even toe.

De Sociaal Werkkoepel

Tekstbureau Formule M is gevraagd voor de aanpak van de website van de Sociaal Werkkoepel in Amsterdam en het bijhouden van social media berichten op LinkedIn.

Logo van De Sociaal Werkkoepel Amsterdam

De Sociaal Werkkoepel is een organisatie van de gemeente die zich inzet voor meer vaste werkplekken voor mensen met achterstand op de arbeidsmarkt. Denk aan personeel met een arbeidsbeperking, werknemers met een rugzakje of langdurig werklozen. Inclusie is daarbij het steekwoord, net als participatie, social return en sociaal werk.

Een bijzondere organisatie dus, die zorgt voor maatwerk. Dankzij de begeleiding van werknemers en werkgevers / collega’s is het namelijk mogelijk passend werk te creëren en te zorgen voor zo veel mogelijk vaste banen voor de doelgroep!

Vind je dit interessant? Kijk dan eens op de website. Of lees de stukken die ik geschreven heb tot nu toe:

Social Media Duo

Ook voor de samenwerking van Social Media Duo hebben we nieuwe opdrachten gekregen. En wel voor een aantal workshops. Opdrachtgevers vinden ons simpelweg op internet via de zoekmachines. En kloppen aan voor onze expertise in social media en bloggen of posten. Het mooie is, dat wij maatwerk leveren. We verstrekken namelijk informatie gericht op de behoefte van de opdrachtgever. Bovendien gaan de deelnemers direct aan de slag gaan met het bloggen of posten.

Social Media Duo: samenwerkingsverband ten behoeve van workshops op het gebied van social media, schrijven en websites.

Abonnement Social Media Beheer

Verder heeft een startup een abonnement afgesloten voor social media beheer op LinkedIn. Voor goede vindbaarheid zorgen wij er ook voor dat er een websitescan gedaan wordt, de Search Engine Optimization (SEO) van de website goed op orde is. En doen we natuurlijk zoekwoorden onderzoek voor het bedrijf. Binnenkort meer hierover op deze pagina.