Nieuws 2020


Dit was het nieuws van 2020

September 2020

Activiteiten van Formule M

Drijvende bloemen

Privé is het druk, maar zakelijk ook. En dat is best wel lekker. Formule M is te vinden voor allerlei teksten voor websites, flyers en social media. De boodschap komt door. Die van mij, maar ook die van mijn opdrachtgevers die ze via mij uitsturen langs diverse media.

1 komma 5 meter

Ook het live netwerken is weer begonnen. Een beetje onwennig. Afstand houden, kleine groepen en intensieve, diepgaande gesprekken.

Live Open Coffee

Onlangs was de eerste live Open Coffee in Beuningen en in Nijmegen. In Beuningen zaten we met 15 ondernemers bij elkaar die elkaar voor het merendeel al kenden. In Nijmegen was er plek voor business speeddates en waren er ook onbekende gezichten te zien. De behoefte om te netwerken leeft. Dat zie ik ook aan de reacties op mijn laatste nieuwsbrief. Daarin vroeg ik: “Hoe was jouw zomer?” In de tekst riep ik op vooral te reageren en eventueel telefonisch contact op te nemen. Dat levert leuke gesprekken op!

Open Coffee Nijmegen 4 september 2020
Fotograaf: Margot de la Rambelje

Augustus 2020

Deze maand was het tijd voor vakantie. Handig zo tijdens een hittegolf!

Eveline Rosenhart

Eveline Rosenhart cellist

Deze maand en vorige maand heb ik de website van cellist Eveline Rosenhart (van het Gelders Orkest) geoptimaliseerd. Haar site is nu weer goed vindbaar op de zoekwoorden waarop zij gevonden moet worden. Wil je weten welke website dat is? Kijk dan op https://www.evelinerosenhart.nl/. De site staat sinds kort onder mijn hoede voor SEO werkzaamheden en is hij weer helemaal op orde.

De werkzaamheden vonden plaats in nauwe samenwerking met haar webbouwer Marjon Tas die de site gebouwd heeft en onderhoudt.

Het Nijmeegs Lopertje

Voor Marloes van der Kemp van het Nijmeegs Lopertje verzorgde ik een Facebook campagne om dat leuke blikje met Lopertjes drop aan de man te brengen tijdens de Alternatieve Vierdaagse. Ook de website heb ik onder de loep genomen en geoptimaliseerd. En er zijn een aantal landingspagina’s geschreven voor de campagne.

Kijk maar eens op deze pagina’s als je daar nieuwsgierig naar bent:

Mohara

Margot Reker, beter bekend als Mohara, heeft deze zomer – speciaal voor zorgprofessionals die het zwaar te verduren hebben gehad / hebben tijdens deze coronacrisis – een eendaagse workshop opgezet “Geef de Stilte een kans”.

Promotie flyer en landingspagina

Zij riep mijn hulp in voor het schrijven van een landingspagina en voor de tekst van haar promotie flyer. Voor wie die leest en iemand kent die tot haar doelgroep behoren, roep ik graag op contact met haar op te nemen. De creatieve en rustgevende workshop wordt in haar boomgaard / tuin gehouden. En deelname is op Dana-basis. Dat wil zeggen, dat deelnemers kunnen meedoen en betalen op basis van waardebepaling achteraf.

Een erg sympathiek initiatief waar ik graag aan meewerk.

De werkzaamheden gingen gepaard met uitgebreid overleg met Mohara zelf en met haar VA Marijke van der Pluijm.

De landingspagina’s zijn de volgende:

Flyer Mohara

Juni / Juli 2020

Goede ontwikkelingen. We zijn in een stroomversnelling aangekomen. Steeds meer ondernemers beseffen, dat er nu wat moet gebeuren. Willen ze nog zaken kunnen doen deze zomer, dan het zaak om te promoten, websites op orde te krijgen, vindbaar te worden. Kortom: aan de bak.

Formule M helpt o.a. met campagnes op Facebook, flyers, SEO, storytelling.

Landingspagina’s

Een paar nieuwe landingspagina’s van opdrachtgevers zijn:

Misschien heb je de campagnes en flyers al voorbij zien komen.

Social Media Duo aanbevelingen

Ook Social Media Duo timmert rustig voort aan de weg. Wil je meer weten over de Aanbevelingen die we op de website geplaatst hebben, druk dan op deze link. Op de website vind je bovendien onder FAQ de Veelgestelde Vragen van onze deelnemers van de workshops en de business trainingen.

Open Coffee Nijmegen in coronatijd

Verder lopen ook de Open Coffees in Nijmegen door. Weliswaar nog niet live, maar online. Vanaf september, zo is de afspraak, is Open Coffee Nijmegen weer elke eerste vrijdagochtend van de maand van 9 tot 10.30 uur te vinden in het Bakkerscafé Brood op de Plank.

Maart / April / Mei 2020

Het is stil bij tekstbureau Formule M. Vlak na een korte vakantie brak de coronacrisis uit. Formule M heeft nog wel samen met Wimpel Websites in het kader van Social Media Duo een workshop online kunnen geven. In totaal 5 uur workshop verdeeld over 3 dagen. Want online trainen is vermoeiender dan in persoonlijk contact. De workshop is naar tevredenheid verlopen.

Infographic Website maken en onderhouden

Verder zijn we met Social Media Duo begonnen aan de ontwikkeling van een nieuwe workshop Website maken en onderhouden.

En is er een training Posten op Social Media opgestart.

Posten Op Social Media Business Training

Januari / Februari 2020

Vol goede moed weer begonnen aan het nieuwe jaar. De vaart zit er meteen goed in. Op vrijdag 3 januari was namelijk al meteen de nieuwjaarsbijeenkomst van de Open Coffee Nijmegen. Als dat geen goede aftrap is!

Open Coffee Nijmegen februari 2020

De Open Coffee van februari stond in het licht van het thema Schrijven. Onder de experts waren kinderboekenschrijver Marc ter Horst, Tefke van Dijk bekend van de Volkskrantcolumns over boodschappenbriefjes en van de Slechte Slogan Verkiezing, Nellie van der Moolen van Taalfactor en Maureen Bol van… tekstbureau Formule M!

Webwinkel

Ander heugelijk nieuws was de oplevering van een webwinkel voor baby box kleden en andere babyspullen (geen kleding). Een project, dat mij heel veel geleerd heeft en waar ik vol overgave mee bezig ben geweest.

SEO

Ondertussen heb ik de optimalisatie van enkele websites op mij genomen. Op die manier ben ik dus steeds meer technisch bezig. Het zou fijn zijn als ik mijn ei wat meer kwijt kon in storytelling. Zijdelings gebeurt dat ook, natuurlijk, bij het schrijven van SEO-vriendelijke teksten voor de websites waar ik mee aan de slag ben gegaan.

Social Media Duo

Vanuit het veelvuldige vloggen voor de social media uitingen van Social Media Duo is het idee ontsproten om een online cursus op te zetten over Beter Zakelijk Bloggen. Zodat cursisten die geen tijd hebben om 5 uur vrij te maken voor de workshop in hun eigen tijd de kennis en kunde zich vaardig kunnen maken. Dit is “werk in uitvoering” en een megaproject, dat, helaas voor de enthousiastelingen, voorlopig nog niet is afgerond. Wellicht, dat wij in de toekomst een “sneak preview geven” in de aanloop naar de definitieve online cursus.

Voor de deelnemers aan de workshop is een Facebookgroep opgericht waar ze na de workshop nog al hun vragen kwijt kunnen en tips krijgen of de stof nog eens voorgelegd krijgen. En we hebben flyers en posters gemaakt. De eersten liggen al op strategische plekken. De posters komen binnenkort te hangen.

Flyer SMD Workshops
De foto op de flyer is van fotograaf Dick Vogelzang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.