Posten: waarom zou je dat doen?


Posten op je website, social media of als gastblogger. Waarom zou je dat doen? Daar zijn diverse redenen voor.

Voor mij persoonlijk heeft posten een bijzondere meerwaarde. Ik leer ervan! Want zodra ik een blogpost schrijf, ben ik tegelijkertijd bezig met … studeren. Dat komt, omdat ik niet zo maar in het luchtledige dingen verzin. Maar ik zoek informatie op over de laatste ontwikkelingen voor het onderwerp waarover ik ga schrijven. Op die manier blijf ik op de hoogte over de laatste trends in mijn vakgebied.

Infographic redenen om te posten en waar.

Posten op je website

Je kunt posten op je website. Heb jij al een blogpagina op je website? Daar kun je je expertise laten zien en de laatste ontwikkelingen in je branche. Of je informeert je webbezoekers over je laatste producten of diensten. Want hoe blijven jouw klanten en opdrachtgevers op de hoogte van jouw bedrijf?

Als je een nieuwsbrief hebt, is het handig om je blogposts te delen. Dat kunnen allerlei soorten blogs zijn. Naast tekst heb je bijvoorbeeld infographics die beeldend duidelijk maken hoe iets werkt. Of video’s en vlogs waarin je kort uitleg geeft en eventueel ook jezelf promoot. Inhoudelijk kunnen blogposts ook verschillen. Zo kunnen ze zuiver informatief zijn. Of juist amusant en verrassend.

Let op:

Vergeet je blogs niet je bezoeker op te roepen tot actie via een knop, een contact- of reactieformulier of een simpele link.

Posten op social media

Naast het posten op je website stuur je je blogposts natuurlijk door naar social media. Daar zorgen je posts voor verkeer naar je site. En laat je kort en krachtig zien wat je lezers kunnen verwachten als ze naar je blogpost gaan. Op social media kun je bovendien gemakkelijk en snel laten zien waar je mee bezig bent. Op Instagram plaats je een foto van je activiteit of product met een korte tekst. In alle gevallen: vergeet je call2action niet. Dat wil zeggen, dat je je lezer aanzet tot een actie.

Plaats een call2action!

Zorg ook hier ervoor, dat ze je kunnen benaderen voor meer informatie of een boeking. Dat kan letterlijk met een oproep. Of via een link.

Posten als gastblogger

Vaak is het advies om vooral ook te bloggen als gastblogger. Dat kan op allerlei manieren op bijvoorbeeld websites van je branchevereniging. Denk ook aan lokale websites waar je mogelijke klantenkring in je directe omgeving kunt benaderen. Startpagina’s zijn vaak ook een goede plek als het tenminste mogelijk is om daar een blog te plaatsen.

Verwijs naar je website

Als gastblogger kun je je website vermelden, zodat je publiek vanuit die andere website de weg naar jouw bedrijfswebsite kan vinden. Belangrijk, want daar kunnen je lezers nog meer interessante informatie krijgen!

Moeite met posten?

Misschien denk je nu wel, dat ik gemakkelijk praten heb. Want jij hebt moeite met posten. Als dat zo is, neem dan eens contact met mij op. Voor mij is bloggen en posten op social media dagelijkse kost. Ik doe niets anders! Niet alleen voor mij zelf, maar ook voor anderen. Dus, als je je bedrijf meer in het voetlicht wilt zetten en meer wilt laten zien via blogs, posts of andersoortige berichten, neem dan contact met mij op. Ik maak graag vrijblijvend kennis. Na een kort gesprek weten we vaak al snel of het een goed idee is met elkaar in zee te gaan.

Meer informatie over posten

Natuurlijk heb ik veel ervaring met het schrijven van blogs en posts. Maar ik zuig mijn informatie niet zo maar uit mijn duim. Ik maak ook gebruik van recent gepubliceerde artikelen. En die deel ik graag met je. Dus, wil je meer informatie over het schrijven van posts, lees dan ook:


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.