Ondernemers kiezen voor WordPress


Wordpress logo

Ja, ik raad ondernemers altijd een website in WordPress aan. Waarom?

Voor mij is dat zo klaar als een klontje. Maar ik laat toch anderen voor mij spreken.

Waarom kiezen voor WordPress?

Gratis

Neem nou Felipe Elia. Zoals vele anderen is een van de belangrijkste argumenten van Elia, dat WordPress gratis is.

Prijskaartje

Dat is niet helemaal waar, want er komen altijd kosten om de hoek kijken in de vorm van een hostingbedrijf en voor een goede beveiliging van de site. En soms zit er een prijskaartje aan een bepaald thema, waarin de website kan worden opgezet of zijn er plugins – speciale programma’s die extra functies bieden voor de website – die alleen betaald te krijgen zijn.

Het opzetten van een website is voor een leek ook niet altijd gemakkelijk. Dus daar heeft een gebruiker toch te maken met kosten. Lang niet zoveel als bij andere systemen, maar toch.

Open Source

creatieve vijver

Het mooie aan WordPress is wel, dat het “open source” is. Vanuit alle delen van de wereld zijn er programmeurs die helpen het systeem verder te ontwikkelen. Zij ontwerpen thema’s, plugins en verbeteren voortdurend functionaliteiten. Dat maakt WordPress een creatieve vijver die welhaast onuitputtelijk is.

WordPress updates

Het bedrijf WordPress zorgt bovendien voor geregelde updates, gratis en voor niets, die de websites beschermen tegen aanvallen van buitenaf en de sites bij de tijd houdt.

Plugins

Error 404

Elia wijst, geheel terecht, op het gevaar in het gebruik van plugins in WordPress. Sommige programmaatjes kunnen met elkaar conflicteren en zorgen voor storingen. Dat geldt vooral voor de plugins die niet geregeld mee ontwikkelen, verouderd raken en daardoor kwetsbare plekken in het systeem veroorzaken.

Risico

Als leek zelf aan de slag gaan met het bouwen van een website in WordPress kan natuurlijk, maar daarbij is er altijd een risico op veel frustratie zodra het mis gaat. Een professional weet welke plugins betrouwbaar zijn en wat de beste manier is voor het beveiligen van een website.

Argumenten voor het gebruik van WordPress

Fabio Torlini van WPEngine heeft nog een aantal andere argumenten om aan de slag te gaan met een WordPress website.

  1. 26 Procent van de websites is al gemaakt in WordPress. Voorbeelden van bedrijven die al gebruik maken van het systeem, zijn: UBER, Siemens, Hallmark en National Geographic. In Nederland zijn er ook veel websites in WordPress gebouwd, zoals die van NRC Next, Koffietijd, Frankwatching en KPN.
  2. Websites in WordPress zijn flexibel in te richten, het is mogelijk maatwerk te leveren en ze zijn goed te beveiligen.
  3. WordPress websites lenen zich goed voor de promotie van een bedrijf en als etalage. Vooral, omdat het systeem relatief gemakkelijk in gebruik is en, bijvoorbeeld, werknemers zelf content kunnen plaatsen op de website. Ook kan een ondernemer zijn publicaties in eigen hand nemen en, ook weer relatief, gemakkelijk foto’s, films of teksten plaatsen.

Een reactie op “Ondernemers kiezen voor WordPress

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.