De vele mogelijkheden in LinkedIn


LinkedIn logo

De tijden waarin LinkedIn puur  en alleen als curriculum vitae fungeerde, zijn al lang voorbij. Voor mij is LinkedIn een goede kaartenbak en geheugensteun. Maar deze profielsite kan zoveel meer. In dit blog licht ik een tipje van de sluier op.

Ik zal niet teveel uitweiden over het invullen van je profiel, het belang van een goede profielbeschrijving, samenvatting en foto.

FUNCTIONALITEITEN van LinkedIn

Ik som hieronder eenvoudigweg op welke functionaliteiten LinkedIn kent, die wellicht nog voor veel mensen geheel onbekend zijn:

 1. Pulse: bloggen op LinkedIn
 2. Groepen
 3. Bedrijven
 4. Slideshare
 5. Leren
 6. Vind alumni (oud-klasgenoten of studiegenoten)
 7. Bedrijfspagina:
 • Showcase: biedt oplossingen voor prospects, geef lezers een reden om je showcase te bezoeken, biedt whitepapers, handleidingen of cases. Met andere woorden: de etalage voor je bedrijf.
 • Carrièrepagina: voor vacatures
 • Adverteren
 1. Meerdere beheerders op een bedrijfsprofiel

Je kunt, zo laat social media deskundige Erno Johannink op zijn site weten, meerdere beheerders toevoegen aan een bedrijfsprofiel of zelfs iedereen met dezelfde domeinnaam in het emailadres zaken laten wijzigen op het bedrijfsprofiel. Ga naar het bedrijfsprofiel (beheerder) en klik ‘Admin tools’ – ‘Edit’.

VRAGEN over LinkedIn

De veelgestelde vragen rondom bedrijfspagina’s in LinkedIn zijn:

 1. Wat voor informatie zet je op je Bedrijfspagina?

Deze informatie kan bestaan uit bijvoorbeeld: vacaturemogelijkheden, logistieke gegevens en de producten en services. Ook belangrijk zijn de volgende punten:

 • Basis informatie
 • Bedrijfslogo
 • Locaties – hier kun je nog andere locaties voor je bedrijf aangeven
 • Financiële cijfers – welke omzet draait het bedrijf op jaarbasis
 • Blog – hiermee verschijnt er nieuws op je bedrijfsprofiel
 • Gerelateerde bedrijven
 1. Ik heb een gerelateerde- of dochteronderneming, voeg ik deze aan mijn bedrijfspagina toe?

Nee, maak voor  elk bedrijf of onderneming een eigen bedrijfspagina. Hiervoor is een eigen email domein van de desbetreffende onderneming verplicht.

 1. Wat is een bedrijfsupdate?

Een bedrijfsupdate is een bericht van de beheerder aan de volgers van een bedrijfspagina. Dit kan een reeds behaalde prestatie, een nieuwe video of een relevant artikel zijn.

Alle LinkedIn profielen kunnen de update zien op de startpagina van de bedrijfspagina, volgers van de bedrijfspagina zien de update ook op hun homepage. Naast dat ieder LinkedIn profiel het bericht kan zien, kunnen zij het hem markeren als interessant, becommentariëren en delen.

 1. Wat is een gesponsorde update?

Met een gesponsorde update kunnen bedrijven leads genereren, relaties opbouwen en de naamsbekendheid een opkikker geven.

– Bedrijven, merken en organisaties kunnen via het kopje Campagnebeheer ervoor kiezen een bedrijfspagina update te promoten; dat is een gesponsorde update

– Zelfs na het plaatsen van de update kun je het bericht laten sponsoren met een campagne ter promotie van de update.

– Adverteerders betalen voor gesponsorde updates op basis van het aantal LinkedIn-leden die de update zien (CPM) of het aantal klikken (CPC).

Meer weten?

Tekstbureau Formule M biedt instructie, workshops en training aan voor het goed instellen en het omgaan met LinkedIn. Individuele instructie loopt via het bureau. Maak daarvoor gerust eens een oriënterende afspraak ter kennismaking.

social media duo logo

Workshops en uitgebreidere trainingen lopen via het samenwerkingsverband “Social Media Duo”.


2 reacties op ‘De vele mogelijkheden in LinkedIn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.