Maak Van Je Broodkruimels Kiezelstenen


Mus met kruimels

Als bedrijf strooi jij je broodkruimels uit, net als Klein Duimpje in het gelijknamige sprookje.

Breadcrumbs of broodkruimels

Je plaatst berichten op Facebook en LinkedIn. Je schrijft teksten voor de website. Af en toe reageer je op sociale media op een nieuwtje van een goede vriend, kennis of een zakenrelatie. Ondertussen bekijk je (stiekem?) wat de concurrent allemaal doet op het internet. Soms plaats je een advertentie op Google of op Facebook.

En wat ben je blij met dat artikel in de krant over jouw bedrijf. Trots maak je een foto van het stuk en plaatst het op Facebook. Moet je eens kijken. De “likes” rijzen de pan uit.

Ondertussen in de webwinkel of op je website

De webbouwer heeft goed zijn best gedaan. De website ziet er gelikt uit. En in de webwinkel zijn je producten en diensten goed te vinden.

Het is al weer een tijdje geleden, dat de site online is gegaan. In het begin waren er best wel veel bezoekers. Af en toe kocht er iemand zelfs iets of nam contact met je op voor een offerte! Je kon je geluk niet op. Nauwelijks begonnen en toch al klanten. Het mogen er altijd wel wat meer zijn, maar je mag niet klagen. Zolang er maar een stijgende lijn is. Toch?

Probleem! De broodkruimels zijn op

En laat het daar nou net aan schorten. De broodkruimels zijn ondertussen opgegeten door de vogels in het bos. Je vrienden, kennissen en bekenden hebben allemaal wel iets bij je gekocht of afgenomen. Maar ze zijn al voorzien. En nu?

Zevenmijlslaarzen?

Klein Duimpje

Wat mooi zou het zijn als je nu eens die zevenmijlslaarzen van de reus zou hebben, net als Klein Duimpje. Dan zou je grote stappen kunnen maken. Stiekem hoop je, dat je berichten op Facebook “viral” raken. Maar daar zijn je filmpjes niet spannend genoeg voor. Wanhopig plaats je berichten op LinkedIn over dingen waar jij ontzettend veel verstand van hebt. Maar het mag niet baten…

Druk, druk, druk

Bovendien heb je het te druk om consequent bezig te zijn op sociale media of op je website. Want zeg nou zelf, je zou je dagen kunnen vullen met promotie, reclame en profilering. Maar er moet ook gewerkt worden. De klanten die wel bij je aankloppen kunnen niet wachten. Voordat je het weet zit elk uurtje vol, ook al loopt je klantenbestand langzaam leeg.

Herkenning

Misschien schets ik een te negatief beeld van jouw situatie en jouw bedrijf. Aan de andere kant, veel ondernemers zullen dit verhaal wel in grote lijnen herkennen. Vooral als ze netjes hun website op plek 1 hebben gekregen in de zoekresultaten, maar door een update van Google helaas naar beneden gekelderd zijn.

Kiezelsteentjes

Geen nood. Tekstbureau Formule M weet raad. Ik zorg voor een pad van kiezelsteentjes, zodat het spoor niet verdwijnt. Met een paar creatieve oplossingen en het slim verbinden van mogelijkheden kan Formule M zorgen voor een mooie plek in de Googleboom.

Verhalen vertellen

Verhalen vertellen is mijn sterke kant. En ik besef heel goed, dat sprookjes in deze wereld niet werken. Maar toveren met woorden, ludieke en creatieve uitingen op het internet of op de website en een vleugje romantiek kunnen wonderen verrichten.

Want, wat is het nou wat mensen het meeste aanspreekt?

Een pakkend en verrassend verhaal. Een thriller. Een avonturiersfilm. Actie. Passie. En vooral beleving. Laat ook eens mogelijke klanten jouw bedrijf ervaren en proeven van al het moois dat jij te bieden hebt als organisatie.

“Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.”

Dat is niet voor niets een gevleugelde uitspraak in onze taal. Het is een van de redenen waarom mensen aandacht aan een ander geven.

  • Omdat ze om en met de ander kunnen lachen.
  • Zodat ze van die ander kunnen houden.
  • En ze voor heel even kunnen horen, zien en proeven hoe het is om onderdeel uit te maken van bijvoorbeeld jouw bedrijf en jouw organisatie.

Humor en beleving zijn heel belangrijke ingrediënten waarmee je de aandacht van anderen kunt trekken.

Klein Duimpje is groot in zijn verhalen, omdat hij creatief en inventief is. En sommige ideeën lukken en andere stranden. Uiteindelijk laat hij een diepe indruk achter. Met en zonder zevenmijlslaarzen.

Storytelling

Interessant?

Tekstbureau Formule M heeft een nieuw project en een nieuwe focus: storytelling voor bedrijven en ondernemers. Neem eens contact op via mail of telefoon en werp een blik op de nieuwe website die ik speciaal heb opgezet voor dit initiatief.

PS: Is het al opgevallen, dat het kenmerk van Facebook een duimpje is? Toeval of niet?

Dit bericht staat ook op LinkedIn.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.