Instagram zakelijk: voor statistieken en advertenties


Instagram app on smartphone

Als je al een tijdje foto’s maakt via Instagram, ze verder plaatst naar Twitter, Facebook of Tumblr en je account voornamelijk gebruikt voor zakelijk gebruik, dan is er nu iets nieuws.  Je kunt je persoonlijke profiel omzetten naar een zakelijke Instagrampagina.

Het businessaccount van Instagram heeft dan meteen een link met Facebook en je krijgt een contactknop op je profiel, zodat klanten je altijd kunnen bereiken.

Het biedt dan ook meteen de voordelen, die ook Twitter, LinkedIn en Facebook bieden: je kunt er advertenties in aanmaken en je kunt je account monitoren.

Bedrijfsaccount

Merel Smedes beschrijft in haar artikel Instagram voor bedrijven precies hoe je zo’n bedrijfsaccount aanmaakt.

Marloes de Hooge laat op dutchcowboys in haar blog Instagram heeft nu bedrijfsprofielen weten, dat je, mocht het bedrijfsaccount niet bevallen, altijd terug kunt naar de oude situatie.

Algoritme

Aangezien zakelijk Instagram verbonden is aan zakelijk Facebook verwachten sommige mensen, dat hun foto’s op Instagram minder te zien zullen zijn voor hun fans. Omdat ook Facebook een algoritme heeft ingesteld die ervoor zorgt, dat je alleen datgene nog ziet waarvan je in het verleden hebt laten blijken dat je daar belangstelling voor hebt. Op zich een vreemde verwachting, omdat in april de algoritmes van Twitter en Instagram al dusdanig zijn aangepast dat die situatie eigenlijk al een tijdje een feit is.

Ik ga er maar vanuit, dat het met een zakelijke pagina niet erger zal worden. Zolang je maar interessante berichten, foto’s en filmpjes plaatst, hoeft er geen probleem te zijn. Want dat is wat mensen leuk vinden om te zien en te volgen. En daarmee komt het algoritme je alleen maar van pas.

Zo niet, dan blijft alleen de optie “adverteren” over. En ja, dat kost een paar centen, maar je krijgt er ook wat voor terug, toch?

Best Price adverteren

Carousel-ads

En helemaal nieuw is het allemaal niet. De commercialisering van Instagram is al eerder ingezet. Zo kwam het netwerk vorig jaar met “carousel-ads”. Een manier voor “storyfying”, het vertellen van je verhaal. Die carousel-ads mondden tenslotte dit jaar uit in Instagram-stories, waarvan gezegd werd dat Instagram daarmee in de voetsporen van SnapChat trad.

Snapchat seconden instellen

Handleiding

Facebook heeft een pagina aangemaakt, waarop precies beschreven staat hoe je een zakelijk Instagramprofiel aanmaakt. Het is allemaal niet zo moeilijk, maar het wel fijn om een “handleiding” te hebben. Vooral als je niet gewend bent dit soort dingen te doen.

Een voorwaarde voor een Instagram businessprofiel is wel, dat je al een zakelijk Facebook moet hebben. Die twee koppel je namelijk aan elkaar. Je kunt alleen maar een businesspagina van Facebook aan Instagram koppelen. Wellicht dat dat in de toekomst meer wordt.

Lees meer over Instagram:


2 reacties op ‘Instagram zakelijk: voor statistieken en advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.