De mogelijkheden van Instagram


Reykjavik politieInstagram is een social media netwerk, waar je foto’s en filmpjes op kunt plaatsen. Het is vooral gemakkelijk, omdat je via Instagram je foto’s meteen ook vanaf je smartphone kunt plaatsen op Twitter en Facebook. Benieuwd naar de mogelijkheden van Instagram? Lees dan vooral door.

Instagram combineert het maken en delen van foto’s met social media functies, zoals het volgen en gevolgd worden, reageren, liken en er kunnen foto’s gegroepeerd worden middels hashtags. Instagram onderscheidt zich van alle hiervoor genoemde social media, doordat het alleen als mobiele app te gebruiken is”, aldus Danny Oosterveer op Marketingfacts.

Politie op Instagram

Ondertussen heeft de politie in Nederland Instagram ontdekt als ideaal communicatiemiddel. Zo blijkt uit een artikel in BN De Stem. Politie in BredaDit in navolging van de politie in Reykjavik. “With nearly 300 photos and over 75,000 followers they are surely the most popular Police Department in the world”, zo weet twistedsifter.com te melden. Wellicht, dat de politie in Nederland het een en ander kan leren van de IJslandse collega’s.

Ikea Russia

Commerciële voorbeelden van de inzet van Instagram en de mogelijkheden die er zijn, zijn er genoeg. Ikea in Rusland heeft een website, die helemaal is opgebouwd via Instagram.Ikea Russia

@hotdudesreading

Scott Ayres geeft een Instagram account van @hotdudesreading als voorbeeld. Die brengt foto’s van mannen, die iets lezen uit op Instagram. Vooral mannen in de metro zijn onderwerp van de foto’s. Aan de hand van grappige teksten trekt het account de aandacht van bezoekers van Instagram. De berichtgeving heeft maximaal 2 hashtags, die relevant zijn voor wat er op de foto te zien is en die humoristisch zijn. Het account plaatst 2 foto’s per dag en zorgt er dus voor, dat er geen overdosis aan foto’s verschijnt.Instagram hotdudesreading

Huffington Post

“The creators of the account, who chose to remain anonymous, explained a familiar origin story: “We’ve always chatted about constantly falling in love on our subway commutes and organically began sending these pictures to one another.”” Aldus een citaat uit The Huffington Post.

De krant besteedde aandacht aan dit account, omdat @hotdudesreading binnen een week tijd 75.000 volgers had. Een opmerkelijke prestatie!

Tips

Geïnspireerd door het bovenstaande en wil je zelf aan de slag met Instagram om meer mensen te kunnen bereiken? Lees dan de tips van Elja Daae op Frankwatching:

  1. Gebruik je bedrijfsnaam als accountnaam.
  2. Gebruik belangrijke trefwoorden in de tekst van je profiel.
  3. Post regelmatig.
  4. Geef je foto’s de geotag mee door in te checken in je eigen zaak of de plek waar je je op dat moment bevindt (mits gerelateerd aan je zaak: bijvoorbeeld vakbeurzen of vestigingen).
  5. Monitor die geotag.
  6. Maak gebruik van hashtags.
  7. Plaats tekst bij de foto.
  8. Maak foto’s van omgeving, straat, wijk, vestigingsplaats, het weer en andere bedrijven in de buurt om het lokale gevoel te versterken.
  9. Maak goede foto’s.
  10. Deel je foto’s ook op Twitter, Facebook en op Googleplus.

Wil je meer weten over het gebruik van Instagram en is het bovenstaande niet duidelijk genoeg? Neem contact op met tekstbureau Formule M voor instructie. Of lees de blogs op maureenbol.wordpress.com over Instagram.


4 reacties op ‘De mogelijkheden van Instagram

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.