Hoe maak ik een zakelijke pagina op LinkedIn?


linkedin-bedrijfspagina-stats

Het professionele netwerkplatform LinkedIn is er niet alleen voor werkzoekenden. Ook veel bedrijven hebben ondertussen de weg gevonden naar dit unieke netwerk. Niet alleen om personeel te vinden, maar ook als inzet in hun marketing.

Bij mij kloppen mensen aan die zzp-er zijn of een eigen bedrijf hebben met personeel. Als ze niet voor teksten komen, dan vragen ze wel om hulp in het oerwoud van de sociale media. Want misschien lijkt het allemaal wel voor de hand te liggen, maar niet voor iedereen is duidelijk wat er allemaal mogelijk is op, bijvoorbeeld, LinkedIn of op andere sociale media.

En mochten ze al iets gehoord hebben over wat er allemaal mogelijk is, dan blijft de vraag: hoe doe je dat dan?

Zakelijke LinkedIn-pagina

In dit blog zal ik proberen kort en bondig uit te leggen hoe je een businesspagina aanmaakt op LinkedIn.

Aandachtspunten

Eerst een viertal aandachtspunten:

 • Zorg ervoor, dat degene die begint met het maken van de bedrijfspagina ook echt een medewerker is van het bedrijf en op LinkedIn ingeschreven staat met een persoonlijk profiel waarop ook zijn of haar functie bij het bedrijf vermeld staat. Het is dus niet zo, dat alleen de directeur een bedrijfspagina kan aanmaken. Die kan het ook overlaten aan zijn manager of secretaresse.
 • Degene die de businesspagina aanmaakt, moet een mailadres van het bedrijf hebben. Dus geen G-mail, Hotmail of Yahoo-adres.
 • De profielsterkte van degene die de pagina aanmaakt moet op deskundig of zeer deskundig staan.
 • Verder bestaat het netwerk van de bewerker uit meer dan 10 connecties.

Social media

Wat geldt voor een “gezond” LinkedInprofiel, geldt ook voor een goed functionerend bedrijfsprofiel: wees actief, zichtbaar en sociaal. Want ook LinkedIn is een social media platform.

Hoe maak je een bedrijfspagina op LinkedIn?

bedrijfsprofiel-linkedin

Log in via je persoonlijke LinkedIn-account. Klik in het menu op “bedrijven”. Klik daarna op “bedrijf toevoegen”. Vul daarna het formulier in.  Er wordt een e-mail gestuurd naar het mailadres dat is opgegeven om te controleren of degene die de pagina aanmaakt ook daadwerkelijk eigenaar of medewerker van het bedrijf is. In de mail zit een bevestigingslink, die je moet aanklikken.

bedrijfsprofiel-linkedin-creeren

In het bewerkingsveld (het formulier) heb je de volgende mogelijkheden:

 • Kies de taal, waarmee je naar buiten wilt treden. Denk goed na over hoe je (potentiële) klanten, werknemers of andere geïnteresseerden jouw bedrijf het beste kunnen vinden.
 • Verifieer of je bedrijfsnaam goed geschreven is. Let op: je bedrijfsnaam kun je aanpassen, maar niet de URL!
 • Geef een omschrijving van het bedrijf. Daarvoor heb je 2.000 tekens en moet minimaal 250 moet je gebruiken.
 • Kies de standaardtaal (Engels of Nederlands) voor je bedrijfspagina.
 • Voer meerdere medewerkers als beheerder toe. Ze kunnen alleen worden toegevoegd als ze een link hebben met de beheerder(s). Klik op het kruisje achter de naam voor verwijdering op het moment dat ze niet meer werkzaam zijn bij het bedrijf.
 • Voer de bedrijfsgegevens in, de rechtspersoon, het aantal werknemers, het webadres van de bedrijfswebsite, het vakgebied, de status, het jaar van oprichting en eventueel het adres.
Logo LinkedIn

Logo

Zo, dat was simpel. Maar wat nu? Na het invullen van alle gevraagde informatie (wees zo zorgvuldig en volledig mogelijk), kun je het bedrijfslogo (100 x 60 pixels, maximaal 2 MB) toevoegen en een foto in de header (646  x 220 pixels, maximaal 2 MB) plaatsen.  Het kleine logo – voor op het moment dat je updates plaatst – moet eveneens een .jpeg, .gif of .png zijn, maar dan van 50 x 50 pixels  en maximaal 2 MB.

Publiceren

Dan is in principe de bedrijfspagina klaar. Blijft de vraag: hoe nu verder?

Het publiceren op de bedrijfspagina gaat in principe op dezelfde manier als op je persoonlijke pagina. Daar kun je het publiek informeren over het bedrijf, de evenementen die het organiseert, de klanten die het bedient. Of laat ook eens een medewerker aan het woord, plaats een video van de werkplaats of van het product dat je verkoopt.

Bedrijfspagina LinkedIn

Mogelijkheden

Via het pijltje naast de knop “bewerken” of “edit” krijg je een uitklapmenu met vijf mogelijkheden:

 1. Pagina bewerken: om de pagina te verfraaien, de header aan te passen of de profielfoto / het logo.
 2. Analyses weergeven: na een tijdje kan het interessant zijn de statistieken te bekijken
 3. Vacatures toevoegen: dat is de carrièrepagina voor vacatures
 4. Uw updates sponsoren: om te adverteren
 5. Showcase (m.a.w. de etalage voor het bedrijf): biedt hierin oplossingen voor prospects, geef lezers een reden om je showcase te bezoeken, plaats daarin de whitepapers, handleidingen of cases

De medewerkers van het bedrijf kunnen het bedrijf koppelen aan hun persoonlijke profiel, zodat het bedrijfslogo naast de functiebeschrijving in hun curriculumlijst op LinkedIn kan komen te staan. Zo wordt een personeelslid als vanzelf een ambassadeur voor het bedrijf.

Lees ook:


Een reactie op “Hoe maak ik een zakelijke pagina op LinkedIn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.