Adverteren op LinkedIn


Je zou denken, dat adverteren op LinkedIn hetzelfde werkt als op Facebook of via Google Ads. In grote lijnen is dat ook zo. Desondanks is het verstandig je te verdiepen in de verschillen tussen de diverse media en te bedenken wat er anders is aan dit professionele netwerk.

Allereerst: wanneer zet je LinkedIn in voor je reclamecampagnes? Dat doe je, wanneer je van plan bent om vooral directeuren, managers, detacheringsbureaus, communicatiemensen, ondernemers of acquisiteurs te bereiken.

Adverteren op LinkedIn

Waarvoor is adverteren op LinkedIn nuttig?

1. Mailadressen verwerven

Waar adverteren in dit professionele netwerk vooral handig is, is voor het verkrijgen van mailadressen. Je plaatst bijvoorbeeld een gratis aanbod waarvoor de geïnteresseerde het mailadres achterlaat. Dat kun je vervolgens weer toevoegen aan je verzendlijst van bijvoorbeeld je nieuwsbrief. Vergeet daarbij niet toestemming te vragen aan degene die het adres achterlaat. Sinds de verscherping van de privacyregels kun je namelijk niet meer zomaar mailadressen gebruiken voor andere doeleinden. Dus maak duidelijk, dat je het mailadres ook wilt gebruiken voor iets anders en geef degene de kans om de afweging te maken daarin mee te gaan of niet.

2. Actie

Een campagne op LinkedIn werkt ook goed om conversie te krijgen. Dat wil zeggen, dat je de geïnteresseerde naar je website leidt en ervoor zorgt dat die persoon actie onderneemt om iets aan te vragen, te boeken of aan te kopen. Zo komt de bezoeker van je website die via je advertentie de website bereikt tot actie.

3. Naamsbekendheid

Voor de naamsbekendheid werkt LinkedIn ook goed. Hou daarbij in het achterhoofd dat het netwerk gericht is op professionals en de zakelijke markt.

4. Acquisitie

Ben je ondernemer of ben je verantwoordelijk voor de acquisitie van een bedrijf, dan is dit platform ook een goede plek. Zonder te adverteren kun je rondsnuffelen en signalen oppikken van mogelijke klanten of opdrachtgevers. Adverteer je wel, dan kun je doelgerichte advertenties opzetten die je gewenste klant aanspreken.

5. Werkverschaffing

Als je op zoek bent naar werk is LinkedIn natuurlijk een goede plek om te beginnen met je zoektocht. Want bedrijven adverteren op LinkedIn en plaatsen er hun vacatures. Het is niet voor niets, dat headhunters en uitzendbureaus veelvuldig gebruik maken van het netwerk om te speuren naar goede kandidaten voor hun opdrachtgevers.

De opmaak van de advertenties

Ga je adverteren op LinkedIn hou dan rekening met de verschillende opmaakmogelijkheden. Wat is er allemaal mogelijk? Wouter Troost legt het allemaal uit in zijn blogartikel: LinkedIn advertising voor je bedrijf: Zo werkt het!

Hij onderscheidt bovendien de volgende advertentiesoorten:

  1. Advertenties die lijken op een post van een bedrijfspagina
  2. Tekstadvertenties
  3. Gepersonaliseerde advertenties
  4. Berichtadvertenties

LinkedIn advertentie formaten

Doelgericht adverteren op LinkedIn

Ook laat hij zien hoe je doelgericht kunt adverteren. Denk aan “remarketing”, waarmee je websitebezoekers of bekenden kunt benaderen. Ook kun je aangeven welke taalgebruikers of locaties je wilt benaderen. Of je geeft bepaalde leeftijdsgroepen, seksen, opleidingsniveaus, werkervaring of interesses aan van je gewenste doelgroep.

LinkedIn Campaign Manager

Je advertentie stel je op in de LinkedIn Campaign Manager. Die schijnt volgens Senna Barends van Anglers behoorlijk vereenvoudigd te zijn, maar nog altijd ingewikkeld over te komen. Zij legt uit wat het verschil is tussen campagnegroepen, campagnes en advertenties. Ook handig is, dat zij ingaat op het onderwerp Budget. Want wat kost adverteren op LinkedIn eigenlijk? Daarvoor kun je de whitepaper downloaden via de landingspagina van Anglers. Gemiddeld kost adverteren op LinkedIn zo’n 10 tot 15 euro per dag. Dat is niet goedkoop. Het is dan ook van groot belang te weten wat je doet met het adverteren op dit netwerk.

Senna geeft bovendien goed advies: gebruik bij voorkeur “Cost-Per-Click” (CPC). Daarvoor zet je een zogeheten Call2Action in je advertentie: een knop of een link die ervoor zorgt dat geïnteresseerden doorklikken. Op die manier kun je ook meten of je advertentie de juiste mensen bereikt en betaal je alleen voor het doorklikken.

Voor meer bekendheid voor je bedrijf raadt zij aan Cost Per Mile (CPM) te gebruiken. Daarmee bepaal je vooraf wat je wilt betalen voor het aantal weergaven.

Tip voor adverteerders

Een tip van ons: zoals op elk advertentieplatform op internet – of dat nu Google, Facebook, Twitter of LinkedIn is – werkt het adverteren als op een veiling. Let wel op. Het is NIET zo, dat het hoogste bod ook het meeste oplevert. Probeer altijd dicht in de buurt van het voorgestelde bod van het advertentienetwerk te blijven. Liefst net eronder.

Bovendien houdt elk social media advertentienetwerk rekening met de kwaliteit van je advertentie. Probeer die dan ook zo raak mogelijk te formuleren en ook je landingspagina mag niet afwijken van wat er in de advertentie staat. Want dat zorgt weer voor afhakers. En dat is jammer, omdat je nu net betaald hebt om die bezoeker naar je website te krijgen om hem of haar tot je klant te maken.

Meer lezen over adverteren op LinkedIn?

Als je meer wilt lezen over adverteren op LinkedIn, kan ik je deze blogartikelen aanbevelen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.