Zit jij al op Google Mijn Bedrijf met je (horeca)onderneming?


Google Business

Ondernemers opgelet. Ook als je eigenaar bent van een horecabedrijf of een winkel! Want, zit jij al op Google Mijn Bedrijf? Wist je dat je jouw onderneming gratis kunt inschrijven en daarmee beter online vindbaar wordt?

Eigenlijk is Google Mijn Bedrijf te vergelijken met “gratis” adverteren.

Google Mijn Bedrijf (Google Business)

Het kost je wel even wat tijd om je in te schrijven. Maar dan staan ook meteen al je gegevens opgeslagen. Ze komen tevoorschijn, zodra iemand op je bedrijfsnaam zoekt. De tool werkt vooral goed als je op zoek bent naar lokale afnemers.

Voor een vermelding op Google Business is wel een gmail-account noodzakelijk. Anders kun je je organisatie niet opgeven.

In het voetlicht

Google zorgt ervoor, dat klanten op een gemakkelijke manier naar je bedrijfspagina kunnen gaan. En voor jouw bedrijf is er weer een extra kans om je merk in het voetlicht te plaatsen. Al was het maar, omdat je je logo of ander uniek fotomateriaal in de omslagfoto kunt zetten die te zien zijn, zodra iemand naar jouw bedrijfsnaam zoekt.

Welke gegevens?

Vermelding Formule M op Google Mijn Bedrijf

Welke gegevens komen er op Google Mijn Bedrijf/ Google Business te staan, vraag je jezelf misschien af.

 1. De adresgegevens van het bedrijf
 2. Telefoonnummer en e-mailadres
 3. Openingstijden
 4. Je producten/ diensten (of je menukaart!)
 5. Een korte beschrijving van de organisatie
 6. Je kunt er speciale acties en aanbiedingen op posten

Google Maps

Via Google Business krijg je, zodra je je adresgegevens hebt doorgegeven, ook een plekje op Google Maps. En dat heeft weer als voordeel, dat geïnteresseerden gemakkelijker naar het fysieke adres van de onderneming kunnen navigeren.

Een ander voordeel van een vermelding op Google Maps is, dat je ook een prominentere plek in de zoekresultaten kunt veroveren.

Gratis website

Google Mijn Bedrijf biedt bovendien de mogelijkheid een gratis website aan te maken. Mocht je nog geen site hebben, is dit een goede gelegenheid om er een op te starten.
Verder kun je in dit onderdeel van de web gigant meerdere locaties aangeven als je bedrijf op meerdere plaatsen te vinden is.

Google Analytics en Google Search Console

Ook geeft Google Mijn Bedrijf gemakkelijk toegang tot je analyses via Google Analytics of Google Search Console. Wil je weten wat de voordelen van de laatste twee functionaliteiten zijn, bekijk dan de blogs die onder de linkjes verborgen staan.

Verificatie

Een ander bijkomend voordeel is, dat je bedrijf geverifieerd wordt en dus ook legitiem overkomt op mogelijke klanten en andere geïnteresseerden. Bovendien is zo’n verificatie handig als je, nu of in de toekomst, zou willen adverteren.

Hoe meld je je aan voor Google Business?

En Google legt je precies uit hoe je jouw organisatie kunt aanmelden op Google Business. Mocht nog gedetailleerder weten hoe je van alle functies gebruik kunt maken, kun je terecht in dit blogartikel:

Zo gebruik je Google Mijn Bedrijf in 2020

Onderdelen van Google Business

Google Business heeft een aantal interessante onderdelen voor het bedrijfsleven in het leven geroepen. Een paar zijn hierboven al ter sprake gekomen.

Screenshot posts

Denk aan:

 • Google Posts: daarin kun je je speciale acties en aanbiedingen kort in een tekst beschrijven met daarbij een afbeelding of video.
 • Reviews: je vermelding in de rechter zijbalk van de zoekresultaten biedt fans, trouwe en tevreden klanten de kans recensies te schrijven. Die bovendien natuurlijk gelezen worden door nieuwe afnemers en een betrouwbaar beeld geven over de service die je bedrijf te bieden heeft.
 • Diensten/ producten: het is ook een plek waar je kunt laten zien wat je te bieden hebt. Je kunt er je prijzen vermelden en geïnteresseerden doorsluizen naar een webwinkel, bestelpagina of afspraken app.
 • Statistieken: In Google Business is ook snel en gemakkelijk te zien hoe bezoekers van je website bij jou komen, welke zoekwoorden zij gebruiken, waar zij vandaan komen en hoeveel mensen je bellen.
 • FAQ: Het is mogelijk om veel gestelde vragen te beantwoorden. Je zou vooraf al kunnen bedenken wat de vragen zouden zijn die bij je klanten of opdrachtgevers leven. Op die manier zorg je al bij voorbaat voor extra service.

Heb je nog vragen over Google Mijn Bedrijf en kom je er niet uit? Neem dan contact met mij op.


4 reacties op ‘Zit jij al op Google Mijn Bedrijf met je (horeca)onderneming?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.