Deze mail slaat in…


Storytelling voor mail (een voorbeeld)

Internet racebaan

Stel, je wilt een mailing versturen naar potentiële klanten. Je weet, dat zij heel veel mail ontvangen. Dus je wilt, dat jouw mail extra opvalt. Hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor, dat jouw mail inslaat als … ja, als wat… een bom?

Mijn opdrachtgevers vragen naar teksten die impact hebben. Die de aandacht trekken. Die anders zijn dan anderen. Eerder schreef ik al hoe Formule M dat doet. En niets werkt zo goed als een sprekend voorbeeld.

Het voorbeeld

Zo was er eens iemand die een bijzondere app wilde verkopen aan een bepaalde doelgroep. En hij vroeg mij om een mail te schrijven die de juiste mensen zou aanspreken.

Hoe deed ik dat?

Dus begon ik met schrijven.

De eerste tekst gaf weer wat hij mij in een interview verteld had. Ik moest nog in mijn hoofd ordenen wat hij bedoelde en checken of ik alles goed begrepen had. Deze concepttekst was helemaal niet wat hij wilde en dat wist ik ook wel. Maar in een creatief proces zet je eerst bepaalde stappen, voordat je echt tot de kern kunt komen.

En dus begon ik met herschrijven.

Hoe ziet dat eruit, dat “herschrijven”? Nee, dat is niet “gewoon ervoor zitten en zinnen verfraaien”. Of “andere woorden gebruiken”. En vooral niet “even husselen met zinnen”. Nee. Ik laat zo’n tekst liggen en slaap er een paar nachten over. Letterlijk!

En op een dag werd ik wakker en wist ik het. Zo moest het worden! En dit kwam eruit.

Voorbeeld storytelling voor mail

Digitale snelweg een racebaan? (Storytelling voor mail)
Digitale snelweg een racebaan?

Mail 1: Promotietekst introductiemail
De digitale snelweg is een racebaan, die alleen voor jonge coureurs toegankelijk is? Nee hoor!
…………………… geeft jong en oud de kans met elkaar in contact te komen tijdens een veilige pitstop, verandert tablets in interactieve digitale fotocarrousels en biedt die veiligheidsgordel in de raceauto: een betrouwbare verbinding voor het verzenden, ontvangen en bekijken van foto’s.
Wij brengen mensen nader tot elkaar.
Wie mogen wij benaderen in uw organisatie?
Maatschappelijk verantwoord (mvo) past bij ons en we doen graag actief wat terug voor de samenleving. Dus voor u! Ook zoeken wij partners die …………………… de helpende hand kunnen bieden. Wij maken daarom graag een afspraak voor het bespreken van de interessante mogelijkheden voor uw doelgroep en uw organisatie. Want u kunt ons helpen en wij u. Hoe? Dat bespreken wij graag met uw marketingdeskundige of communicatieafdeling.


Mail 2 (aan beslissingsbevoegde):
In een eerdere mail aan ….… introduceerden wij ons al. Misschien heeft u die mail niet gelezen, maar daarin hebben we het over de pitstop op de digitale snelweg, voorzien van een betrouwbare verbinding en de bescherming van de privacy: …………………….
Wat is ……………………?
Een compliment, een groet of een aai over de bol, maar dan virtueel. Zo werkt het: snel beeldmateriaal versturen naar familie of vrienden aan de andere kant van het land. Daar belandt de foto rechtstreeks in een lijst op de tablet zonder dat de afbeelding op een server blijft hangen.
Tablet?
Ja, de tablet die verandert in een interactieve digitale fotolijst. Al je lievelingsfoto’s in willekeurige volgorde bij elkaar in een carrousel. Verrassend en hartverwarmend. Dat is nou  …………………….
Wat willen wij?
Wij zijn op zoek naar u, omdat u hart heeft voor de medemens die …………………… een verademing zal vinden in deze snelle wereld. Die medemens die een virtuele aai over de bol van hun geliefde familieleden geeft, op afstand op de hoogte blijft van alle stadia in het leven van vrienden en bekenden en in alle rust geniet van de mooie momenten. Zodat ze toch dicht bij elkaar zijn, warm contact kunnen onderhouden met hun geliefden en even de eenzaamheid kunnen vergeten.
Dat geluk alleen al is goud waard. Wij doen er nog een schepje bovenop. Want maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) past bij ……………………. We doen graag actief wat terug voor de samenleving. Dus voor u! Help ons …………………… bij die medemens te krijgen die behoefte heeft aan meer contact met vrienden, kennissen en geliefde familieleden.
Bent u net zo geïnteresseerd in ons als wij in u?
Maak met ons een afspraak voor de introductie van ……………………. U ervaart hoe het is om mee te doen op de digitale snelweg en te genieten van al dat moois tijdens de pitstop. Geheel vrijblijvend.

Tevreden klant

Het spreekt voor zich dat ik hiermee een tevreden klant had. Hij belde mij op toen hij de tekst ontvangen had. En hij schreeuwde het bijna uit van vreugde. “Wat heb je nu gefabriceerd? Dit had ik niet verwacht! Prachtig.”

Vraag

En nu ben ik benieuwd. Wat vind jij van deze tekst? Het was toentertijd de eerste keer dat ik zoiets schreef. En het heeft mij toen 2 weken tijd gekost, voordat het creatieve proces was afgerond. Maar tegenwoordig gaat dat gelukkig veel sneller.

Contact

Wil jij ook zo’n tekst om je product of dienst aan de man (of vrouw) te brengen? Neem dan eens contact met mij op. Dan kan ik weer boetseren met woorden en beelden. Daar ben ik dol op. Dus wacht niet te lang en neem contact met mij op. Maak mij en jezelf blij!


2 reacties op ‘Deze mail slaat in…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.