Storytelling voor Mailings


Storytelling is bijzonder geschikt voor mailings. Zo is gebleken. Want onlangs kreeg ik een telefoontje van een bedrijf in het midden van het land. De dame in kwestie wilde een mailing uitsturen naar distributeurs. 

Storytelling voor Mailings

De bewuste opdrachtgever importeert spullen uit Afrika en Azië. Omdat ze een groot aantal producten invoert die geschikt zijn voor speelgoedwinkels en fairtrade winkels, wilde zij de distributeurs benaderen voor de verspreiding en verkoop van de spullen.

Storytelling

Op het moment dat wij elkaar ontmoeten, vertelt de ondernemer mij hoe zij ertoe gekomen is specifieke producten uit met name Indonesië en Swaziland te importeren. Haar verhaal maakt mij meteen enthousiast en raakt een snaar. En het stond nog niet eens op papier! Perfect voor storytelling voor een mailing.

Dit is er uiteindelijk uitgekomen.

Voorbeeldtekst Storytelling voor Mailings

Eigentijdse batik speeltjes
Vrienden voor het leven
Herken je dit?
Het is tijd om op kamers te gaan. Je spullen zijn gepakt en de verhuiswagen staat klaar. Toch mis je iets, maar wat? Je loopt je oude slaapkamer binnen en daar zie je hem liggen. Je knuffel van vroeger. Hij ligt daar stilletjes in de hoek van de kamer en je hebt hem al die jaren eigenlijk niet gemist. Maar nu weet je het zeker. Die moet mee!

Knuffels en kinderspeelgoed zijn vrienden voor het leven die overal meereizen. Niet alleen in de kindertijd, maar ook later. Eenmaal volwassen, verhuist dus ook dat troetelbeest vaak mee. Terwijl het in de tussentijd misschien wel al jaren in de hoek van de kamer of in een doos in de kast heeft gelegen. Daarom zijn de wasbare en fleurige, decoratieve batik producten van de ……… een uitkomst.

Over …….. (Swaziland)

……… is dé hoofdleverancier in Benelux van deze kleurrijke collectie van ……….. De eigentijdse batik spullen van ……… komen uit Swaziland. Waar vrouwen met veel aandacht en zorg kwaliteitsproducten maken. Het is echt handwerk. Met liefde gemaakt. Speelgoed met een hart, gemaakt met passie. Traditioneel, maar ook van deze tijd. Vertederende, handgemaakte spulletjes. Die het hart raken van moeders. En jonge kinderen troost en geborgenheid bieden.

Over ……….. (Nederland)

………………………………….. maakte voor het eerst kennis met een ander soort batik dan zij gewend was tijdens een reis naar familie in Indonesië. Zij kende eerder wel de traditionele batik in zwart, beige en bruin. Maar ze ontdekte daar, dat er meer is dan alleen de klassieke batik. De fleurige en trendy prints waren nieuw voor haar. Na een speurtocht kwam zij bovendien de vrolijke stoffen van ……. tegen. Waarvan speelgoed olifantjes, kinderschortjes en – tasjes gemaakt worden. In alle kleuren van de regenboog!
Naast speels, hartverwarmend en knuffelbaar zijn ze ook nog eens hip en trendy. Puur mensenwerk, fair trade en fairly made. Want ………….. zorgt goed voor zijn mensen. Zij worden naar behoren beloond en het geld uit de verkoop komt ook echt bij de batiksters en naaisters terecht.
Zij maken hoogwaardige en kwalitatief goede spullen. Duurzaam, ambachtelijk en met passie gemaakt. Wasbaar en verantwoord. “Duurzame spulletjes voor een duurzame relatie”, aldus ……… Elk uniek in zijn soort.
Meer weten over deze producten? Neem contact op met ………….

……….. is ook te vinden in ……….., een cash-and-carry inkoopcentrum in ……. En op 26, 27 en 28 augustus 2018 staat ……..ook op de beurs ……. Najaar 2018 in de evenementenhal in ……… Maak kennis met de …………. en geef die knuffels een nieuw baasje!

Tot zover het voorbeeld.

Pakkend en persoonlijk verhaal

Met een pakkend verhaal kun je dus een in het oog springende mailing samenstellen die bijblijft en de emotie aanspreekt. Daarin is bovendien een anekdotische ervaring verwerkt die voor iedereen herkenbaar is. Verder staat ook het persoonlijke verhaal van de importeur erin. En een call-to-action aan het eind. Plus verschillende mogelijkheden om kennis te maken met het importbedrijf.

Meer weten?

Wil je meer weten over storytelling voor mailings?

Neem contact op met tekstbureau Formule M voor een verhaal die past bij jouw onderneming. Vertel dus ook jouw bedrijfsverhaal. Vol met ervaringen uit de praktijk die je dagelijks tegenkomt.

Meer weten over storytelling? Neem een kijkje op de speciaal daarvoor ingerichte website.


2 reacties op ‘Storytelling voor Mailings

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.