Hoe krijg jij Engagement op Social Media?


Engagement

Op welke manier creëer je genoeg reuring om engagement te krijgen van je volgers op social media? Want je post je berichten, je geeft likes, je deelt, je reageert. Maar levert het ook echt belangstelling op voor jou en jouw onderneming?

Dat is vast een vraag die bij veel mensen een rol speelt. Vooral als je een business hebt en zakelijk berichten plaatst, foto’s publiceert en video’s. Natuurlijk is het leuk, als je in de statistieken ziet, dat veel mensen je posts gezien hebben. En als dat niet het geval is, hoe creëer je dan die betrokkenheid?

Hoe trek je de aandacht op social media?

Bianca van de Ketterij geeft een paar tips op Frankwatching.com die wel vaker om de hoek komen kijken en eigenlijk open deuren zijn.


1. Zorg voor interactie. Dus luister, reageer en ga in op wat je hoort op de diverse netwerken. Vraag om feedback en doe ook wat met opbouwende kritiek.
2. Maak een contentkalender voor het inplannen van je berichten.

infographic tips social media engagement

Engagement op Social Media

Crowdy.ai geeft soortgelijke tips voor engagement op Social Media:

  • Video zorgt voor de meeste interactie volgens onderzoeken van blog.hubspot en Cisco.
  • Snelle reacties op vragen en kritiek kunnen ook bijdragen aan een succesvolle interactie.
  • Leg je focus op dat wat belangrijk is voor je volgers. Dus luister naar ze en speel in op wat zij te zeggen hebben.
  • Kijk vooraf je berichten na op grammatica fouten of typ fouten. Denk ook goed na over wat je publiceert en hoe je dingen formuleert.
  • Vergeet de ouderen onder ons niet. Zij vormen een steeds grotere groep die actief begint te worden op social media. Dus zorg voor content die alle leeftijden aanspreekt.
  • Blijf werken aan je merk. En dat kan alleen via engagement en het voortdurend in het oog houden waar jouw merk voor staat. Dit zorgt voor betrouwbaarheid, vertrouwen en zakelijk succes.

Waarom is die betrokkenheid via social media zo belangrijk?

In het blogverhaal van Eloise Keating zegt social media expert Vanessa Wiltshire, dat: “Social is de nieuwe taal van de 21e eeuw.” En ze legt uit: “Als je niet bezig bent met social media en als je er niet doeltreffend mee omgaat, dan bestaat je onderneming over 5 jaar niet meer.”

Vakantiereis

Zij vergelijkt de spanning en de ervaring op social media met een vakantiereis naar verre oorden. Dan leer je ook andere mensen kennen, kom je in aanraking met vreemde culturen. Wiltshire spoort dan ook de twijfelaars aan social media op dezelfde manier te benaderen.

Ambassadeurs

Social media zijn een goed middel om wat te bereiken op zakelijk gebied, maar het mag nooit het doel zijn van een onderneming om daarmee bezig te zijn. De focus ligt dus niet op de likes en retweets die je kunt krijgen, maar op het opbouwen van een betrokken gemeenschap, de ambassadeurs voor je bedrijf.

Helpen

Wiltshire benadrukt, dat je via social media verbonden raakt met mensen in je eigen omgeving die altijd voor je klaarstaan en altijd bereid zijn om je te helpen.

Basis voor berichten

Haar tip is: zet vooral je doelen en waarden in als basis voor je berichtgeving op social media.

“Why is it you do what you do? What is the purpose of your organisation? How do you add value to your stakeholders, your community and your employees? That’s your foundation. That’s what will inspire people around a great social media policy,” zo legt ze uit.

Toekomstige klanten

Hetzelfde verkondigt de product marketeer van Buffer Social. Zijn tips:

1. Zorg ervoor, dat je reageert, actief bent op social media en niet alleen maar berichten uitstuurt.
2. Ook hij benadrukt, dat snel reageren noodzaak is.
3. Social media engagement zorgt voor loyaliteit en mond-tot-mondreclame.
4. Klanten en toekomstige klanten leren je direct een hele hoop over je bedrijf en het reilen en zeilen van je onderneming via opbouwende kritiek en feedback.
5. En natuurlijk zorgt social media engagement voor uitdagingen. Gelukkig zijn er allerlei mogelijkheden om dit goed te doen. Buffer is daar een platform voor. Hootsuite is weer een ander middel om snel te kunnen posten en reageren op social media.
6. Zorg voor consequente berichtgeving, eenduidig taalgebruik en een consistente huisstijl. Dit zorgt voor de herkenbaarheid van je merk.
7. Geef ook een gezicht aan je bedrijf en laat je medewerkers of jezelf eens een keer zien.
8. Gebruik gifjes en emojis.

emojis

Meer informatie over engagement op social media

Hopelijk kun je voorlopig vooruit met deze tips voor meer betrokkenheid op social media. Als het nog niet genoeg is, lees dan ook eens de blogs van tekstbureau Formule M. Of neem eens contact met mij op.

Meer informatie vind je op:
4 waardevolle skills voor een contentmarketing-team (Frankwatching)
Maureen Bol over engagement (diverse blogs)
Over betrokkenheid via social media van Formule M (blogs)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.