Gooi Ook Eens Een Hengeltje Uit En Word Zichtbaar


Gevangen Vis

Om klanten en opdrachtgevers te trekken, is het belangrijk de aandacht te prikkelen. Gooi dus ook eens een hengeltje uit. Want net als vissen happen je prospects alleen als je het juiste aas voor hun neus laat bungelen. Zo werkt het in het “echte leven”, maar ook op het internet.

Freek heeft een hengelsport speciaalzaak. Maar die loopt niet bijster goed.

Locatie

Aan de locatie kan het niet liggen. Een paar meter verderop ligt een grote visvijver en er zijn volop winkels in de buurt, maar geen enkele speciaalzaak voor vissers. Misschien komt het, omdat de winkel van Freek geen etalage heeft. Voor de ramen hangen – net als bij een gewoon woonhuis – vitrages en gordijnen. En op het monumentale pand mag Freek geen reclameborden plaatsen. Dus Freek staat dagelijks duimen te draaien en springt slechts enkele keren per dag enthousiast op, als er mensen binnenkomen die zijn winkel toevallig wel kunnen vinden.

Het is tijd voor een ommekeer.

Zichtbaar

Visser In Noorwegen
Visser in Noorwegen (niet de Freek uit dit verhaal)

Freek besluit de gordijnen voor de ramen weg te halen. Hij zet wat spulletjes neer met prijzen. Hij maakt een schap met de meest verkochte spullen en zorgt ervoor, dat er een actie komt met korting op die attributen. Voor het raam plaatst hij een mooie poster met daarop een foto. Op die foto staat hij zelf tijdens een vakantie in Noorwegen waar hij een paar weken gevist heeft. Boven de foto zet hij met grote letters: “Hengelsport Speciaalzaak”. Zijn winkel is eindelijk zichtbaar. Freek gooit op die manier dus zijn hengeltje eindelijk uit.

Druk

De dagen daarna is het druk in de winkel. Freek hoort van veel mensen, dat zij niet eens wisten dat de winkel er was. En dat terwijl zij al jaren in het dorp wonen. Ook vissers van buiten het dorp die er regelmatig komen vissen staan verbaasd te kijken, dat er een hengelsport speciaalzaak zo dichtbij de visvijver ligt.

Visitekaartje

Misschien vraag je je af waarom ik je dit verhaal schrijf. Nou, wat in het dagelijkse leven werkt, werkt hetzelfde voor jouw bedrijfswebsite. Het is mooi een website te hebben bij wijze van visitekaartje. Alle mensen die je kent of leert kennen kun je dan daar naar toe verwijzen. Of je moet het geluk hebben, dat iemand over je website “struikelt” en “toevallig” jou en jouw product of dienst nodig heeft.

Klanten trekken

Wil je klanten trekken, kun je het beste belangstellenden rechtstreeks aanspreken en duidelijk maken wat je verkoopt of welke dienst je verleent. Doe je dat niet, dan vinden je klanten of opdrachtgevers je website niet. In ieder geval weten eventuele bezoekers niet wat ze bij je kunnen halen.

Vindbaarheid

Ook is de online vindbaarheid op Google of in andere zoekmachines belangrijk. En misschien ben jij ook al daarvan overtuigd, maar heb je geen idee hoe je dat moet doen.

Rankingfactoren

Tekstbureau Formule M weet wel hoe dat moet. Niet voor niets heeft zij ooit een handboek over de 200 (en meer) rankingfactoren van Google voor een opdrachtgever geschreven. En houdt zij bij wat de laatste ontwikkelingen zijn op dat vlak. Want er verandert veel en snel. Het vergt heel wat tijd en werk om met een website bovenaan in Google te belanden.

Search Engine Optimization

Klaar om te vissen

En dan hebben we het over Search Engine Optimization (SEO), maar geloof mij, dat is niet het enige dat helpt om goed te scoren in de zoekmachines.

Social Media

Hoe dan wel? Nou, zo dus:

  • Een hoge score gaat hand in hand met het “levend houden” van je website. Dus plaats blogs, pas je tekst en afbeeldingen aan zodra er wat verandert in je organisatie en voeg steeds eens wat toe.
  • Met je aanwezigheid op social media trek je de aandacht. (Je werpt je hengel uit met het juiste aas eraan en bingo!)
  • En maak jezelf onderscheidend in de markt. Daarom hamer ik er ook voortdurend op in mijn blogs, dat je vooral jezelf moet zijn in al je uitingen. Dat je authentiek moet zijn. En vooral niet je concurrent na moet doen. Want niemand zit te wachten op kopieën of van veel van hetzelfde.
  • Verder is er veel te winnen met het linken van al je uitingen op de website naar social media. En door in het echte leven (IRL) en in de media te laten weten, dat je onderneming bestaat, wat je doet of levert en adviezen te geven.
  • Wil je bovendien goed gevonden worden via de zoekmachines? Vergeet dan niet je bedrijf aan te melden.
  • Op Google kun je een account aanmaken voor je bedrijf, zodat je Google Analytics kunt gebruiken. Zet ook je bedrijfspand en/of werkadres op Google Maps. En maak gebruik van Google Mijn Bedrijf (Google Business). Daar kun je gratis posten. De berichten die je daar plaatst komen in de zoekresultaten terecht zodra iemand op naam van je bedrijf zoekt. In die posts kun je dus mooi reclame voor je bedrijf maken, evenementen plaatsen, acties of andere geniale invallen, tips of mededelingen. Plaats elke week iets anders en blijf daarmee in beeld.
  • Tegenwoordig kun je overigens ook goed online adverteren op Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn of Google. Nog een manier om je bedrijf goed zichtbaar te maken.

Beheer Social Media

Wil je dit werk uit handen geven? Schakel dan tekstbureau Formule M eens in. Naast het optimaliseren van websites biedt zij een totaalpakket aan voor het beheer van sociale media van MKB-ers. Ook is het mogelijk de modules in onderdelen te boeken.

Interessant?

Kijk dan op Social Media Beheer MKB voor meer informatie. Of neem contact met mij op via het contactformulier op deze website.

Formule M zorgt voor online zichtbaarheid en online vindbaarheid!


2 reacties op ‘Gooi Ook Eens Een Hengeltje Uit En Word Zichtbaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.