Vertel ook succesvolle verhalen over jouw bedrijf


Promotiemateriaal Formule M
Tekstbureau Formule M staat sinds 3-1-2011 ingeschreven bij de KvK

Boordevol ideeën sta je in de startblokken. Je producten, je diensten en je service staan op de website. Je netwerk, je vrienden en je naaste familie zijn op de hoogte van wat je van plan bent. Je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Wat wil je nog meer?

Menig startend ondernemer herkent dit verhaal. Als eigenaar van tekstbureau Formule M staat mij die ervaring nog als de dag van gisteren voor de geest.

Je staat klaar met je visitekaartjes (of niet). Je netwerkt. Je werft. Je belt. Je praat met iedereen die je maar tegenkomt. Razend enthousiast. Maar dan. Waar blijven ze? De klanten?

Soms sta je in een winkel. Een andere keer zit je thuis achter je laptop. Of je bent druk op kantoor. De stilte kan oorverdovend zijn. Het gat in je portemonnee lijkt alleen maar groter te worden. Wat nu?

“Tegenwoordig is het zo gemakkelijk om aan klanten te komen”, hoor ik regelmatig. “Via het internet en sociale media. Is je website al in orde? Is hij goed vindbaar?”

Startende ondernemers

Mijn opdrachtgevers zijn vaak startende ondernemers. Zij worstelen allemaal met hetzelfde. Vooral als ze wat ouder zijn weten ze vaak niet “hoe het werkt”. Ze zitten wel op Facebook. “Want dat moet tegenwoordig.” Of ze hebben wel een profiel op LinkedIn. Maar daar eindigt het sprookje vaak. Want wat moeten ze ermee?

Contentkalenders

Fokke en Sukke secretaressedag

Eerder schreef ik al over contentkalenders en editorial calendars. Het zijn hulpmiddelen die je op weg kunnen helpen in social media land. Maar soms is het toch wel erg moeilijk om überhaupt een account aan te maken. En als dat al gelukt is, weet je vaak nog niet wat je ermee moet. Soms, omdat je de weg niet kunt vinden in de systemen van de sociale media. Andere keren, omdat je gewoonweg niets durft of niet weet wat je moet posten.

Vertel enthousiast over je werk

De hulpmiddelen die ik noemde kunnen je op weg helpen. En met het opstarten van een account, daar help ik je graag mee.

Maar wat veel mensen vergeten, is dat hun beroep wel eens bijzonder kan zijn voor een ander.

Want wat gebeurt er als jij je werk wel kunt uitvoeren en er voor je opdrachtgevers kunt zijn?

Laat dat zien aan anderen. Vertel erover. En het liefst enthousiast. Want, je weet pas hoe het is, zodra je het meemaakt. Dus als je vol overgave vertelt over je werk, laat zien wat je kunt bereiken bij het aanbieden van je diensten of hoe mooi het is om een bepaald product in je bezit te krijgen, zo laat je een ander ervaren hoe het is om met jou in zee te gaan.

Een voorbeeld uit eigen werk

Ik zal eens een voorbeeld geven van mijn eigen werk. Ik hielp onlangs een paar klanten met hun social media accounts. Wat ik veel zie is, dat mensen hun inloggegevens kwijt zijn geraakt. Een nieuw account is gemakkelijk opgezet, maar dan zitten ze vaak met een dubbel account.

Dubbel account
Tijdelijke voorbeeldfoto op social media

Een ondernemer uit Malden had zo’n dubbel account. En ze had geen idee hoe zij dat weer recht kon trekken. Het mooie was: ik ook niet! Gelukkig kreeg ik ruim van tevoren van haar te horen wat het probleem was. Ik ben het toen dan ook gaan uitzoeken. Want naast tekstschrijven vind ik het heerlijk om ergens in te duiken en een probleem te onderzoeken. Tegen de tijd, dat ik met haar had afgesproken, wist ik hoe het moest.

Probleem oplossen
Twitter

Het leukste is dan om naast elkaar te zitten, schouder aan schouder, en op de laptop naar het scherm te turen en te laten zien hoe ik haar probleem kan oplossen. Want ik los graag zaken voor anderen op, maar nog leuker is het als je kunt laten zien hoe je het oplost. Bovendien had ik haar ook nodig voor haar inlogcodes (die zij gelukkig nog wel voorhanden had!) en voor haar input. Want welk account mag verdwijnen en welke wilde zij behouden?

Tips geven

In deze sessie ben ik er niet alleen in geslaagd om haar accounts samen te voegen, maar kon ik haar ook tips geven hoe zij het beste met social media kan omgaan en ik heb haar “de weg kunnen wijzen” door de soms wel erg ingewikkelde systemen van de diverse netwerken. Dat ze dat waardeerde is te zien op LinkedIn!

aanbeveling sociale media

Laat zien wat je doet!

Heb je ook succesvolle verhalen over jouw bedrijf? Vertel ze. Laat anderen zien wat je doet of levert. Doe dat in beeld of in tekst. Maak eens een filmpje over je onderneming. Of maak foto’s bij een klant of als je een evenement organiseert.

Tekstbureau Formule M kan je op weg helpen. Vertel mij je verhaal en ik denk na over hoe ik dat verhaal het beste kan vertellen. In mijn geval gebeurt dat vooral in tekst, maar ik ben ook niet te beroerd om creatief na te denken over andere oplossingen.

Ik zoek contact

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.