Remarketing of retargeting maakt merken online zichtbaar


remarketing

Remarketing (of retargeting) is een manier om online zichtbaar te worden.

Of zoals Google het verwoordt:

“Met remarketing kunt u advertenties weergeven aan mensen die eerder uw website hebben bezocht of uw mobiele app hebben gebruikt. Als mensen bijvoorbeeld uw website verlaten zonder iets te kopen, kunt u hen met gebruik van remarketing opnieuw bereiken door middel van relevante advertenties op verschillende apparaten.” (https://support.google.com/adwords/answer/2453998?hl=nl)

Zichtbaar

In feite heeft remarketing te maken met het zichtbaar maken van het eigen merk op verschillende netwerken, websites en in advertenties.

“Retargeting is een krachtige branding en conversie optimalisatie tool, maar het werkt het beste als het deel uit maakt van een grotere online marketing strategie”, aldus een remarketingbureau uit Gouda.

Branding

Remarketing is een vorm van online reclame die kan helpen het merk (de “brand”) zichtbaar te maken bij bezoekers, nadat ze de website hebben verlaten. Retargeting werkt op basis van cookies. Een eenvoudige Javascript-code volgt het publiek anoniem over het hele internet. De advertenties zijn alleen te zien voor mensen die de website eerder bezocht hebben.

google-remarketing-infographic

Google

Een middel om remarketing van de grond te krijgen is dus online adverteren. Dat kan op Google Adwords, maar ook in andere zoekmachines, zoals Bing. Of op andere sociale media netwerken, zoals Facebook, Twitter, Instagram of LinkedIn. Daar kun je precies instellen wie je wilt bereiken met de advertenties en hoeveel je wilt besteden aan een campagne. Retargeting is daar ook een onderdeel van.

Dit is tot dusver het marketingverhaal achter retargeting of remarketing.

Online marketing strategie

Eerder in het citaat van het bureau voor remarketing uit Gouda is al duidelijk gemaakt, dat retargeting samenhangt met een groter geheel, een bredere online marketing strategie. Om, bijvoorbeeld, advertenties te versterken en te ondersteunen is een regelmatige aanwezigheid op sociale media handig. Ook de kwaliteit van een website speelt mee. Net als het regelmatig verversen van content op de website. De verbinding tussen website, sociale media en, ja vooral niet te vergeten, van het merk of product met de mensen die je zoekt is daarbij ook van cruciaal belang.

Media

Het zijn kleine dingetjes die meewerken aan een betere online zichtbaarheid. Het onderling linken van de diverse media en de website of webwinkel ondersteunt een campagne en de branding van een merk. Vooral ook, omdat niet iedereen op een en hetzelfde platform of netwerk aanwezig is. Onder media versta ik overigens ook de traditionele media: advertenties op billboards, in de kranten, op televisie en radio of het foldertje en de flyer die door de brievenbus gaat.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.