Social media trends voor 2016


Big Data Trends 2016De analyse van Big Data wordt volgens deskundigen steeds belangrijker, vooral voor de zakenwereld en het bedrijfsleven. De toekomst ligt volgens deze deskundigen in het verfijnen van de data en de detaillering van voorspellende analyses.

Eens kijken wat de glazen bol ons te bieden heeft op online gebied! Mark de Bruin geeft op Marketingfacts een overzicht van wat hij verwacht aan online trends in 2016:

  1. Meer video advertenties. Op Twitter en Facebook spelen, zoals je wellicht al gemerkt hebt, films automatisch af zonder dat je zelf actie hebt ondernomen om de video aan te zetten. Google laat bovendien verkleinde afbeeldingen zien van filmpjes in de lijst van zoekresultaten in de zoekmachine.
  2. Adverteren bij Facebook wordt duurder en succesvoller. Met de hogere prijs stijgt ook het succes van de advertenties op Facebook. Hoera voor Facebook adverteren, dus.
  3. Grotere diversiteit in apparaten. De keuze aan mogelijkheden aan apparaten is oneindig, de besturingssystemen passen zich aan en de formaten van de beeldschermen verschillen. Bovendien krijgen steeds meer apparaten sensoren.
  4. Alles genereert informatie, lang leve de datawetenschap. Volgens een studie van McKinsey is er in 2018 een tekort van maar liefst 1,5 miljoen managers die in staat zijn beslissingen te nemen op basis van Big Data en een tekort van om en nabij de 150.000 datawetenschappers in alleen al de VS.
  5. Apps worden nog belangrijker vanwege ontwikkelingen, zoals app-indexering door Google. Google introduceerde app-indexering in 2013. Zoekmachinevriendelijkheid (SEO) voor apps is bovendien erg belangrijk geworden.
  6. Contentmarketing is een van de meest populaire begrippen onder marketing- en communicatieprofessionals. De koppeling tussen Customer Relationship Management (CRM) aan het Content Management Systeem (CMS) zorgt voor inzicht in welke klanten en prospects (uit je CRM) geïnteresseerd zijn in welke onderwerpen (in je CMS). Dat maakt het werk voor de verkoopafdeling een stuk gemakkelijker.
  7. Klantenservice via Twitter, Facebook (Messenger) of WhatsApp.
  8. Video live streaming. Zowel Periscope als Blab (en webinars) zijn enorm booming.
  9. Opkomst van netwerken met nieuwe verdienmodellen. Denk aan Gaption enTsu die contentmakers belonen voor content.Facebook vs YouTube

Aanvulling

Inside Big Data biedt wellicht nog meer aanknopingspunten voor de toekomst van marketing en sociale media. Deze site biedt een aantal commentaren en verwachtingen van “deskundigen” een podium. Hieronder een greep uit het aanbod.

Analytics

Sociale data, mobiele apps, Customer Relationship Management (CRM) en aankoopgeschiedenissen via vooruitstrevende analytische platforms bieden marketeers een blik op de toekomst. Zij signaleren waar klanten naar op zoek zijn en wat zij verwachten van producten. Zo voorziet althans Ashish Thusoo, algemeen directeur en medeoprichter van Qubole volgens Insidebigdata.

Voorgeschreven analytics (prescriptive analytics) verbeteren volgens algemeen directeur Arijit Sengupta van BeyondCore het Rendement op Investering (ROI), omdat “prescriptive analytics” laat zien wat je in bepaalde gevallen moet doen. Samen met handige programma’s kunnen deze analyses, gebaseerd op de ontdekking van slimme patronen, richting geven aan acties die ondernomen worden.

Lewis Carr, senior directeur bij Hewlett Packard Enterprise, verwacht, dat de analyse van Big Data zakelijk voordelen zal bieden op het vlak van het geautomatiseerd persoonlijk aanspreken van doelgroepen. Dankzij de analyse van Big Data is het mogelijk grote hoeveelheden aan informatie te verwerken, zoals communicatie en rapportages voor kenniswerkers. Machines worden steeds beter in het interpreteren van een grote variëteit aan ongestructureerde data en het samenvoegen daarvan met gestructureerde data. Ze kunnen daardoor bedrijfsprocessen en klantervaringen verbeteren en versnellen. Dit verbetert op zijn beurt weer de klanttevredenheid.

Big Data

Sharmila Mulligan, CEO en oprichter van ClearStory Data verwacht, dat we in 2016 gemakkelijker door de bomen het bos zullen zien in de overvloed van informatie voortkomend uit Big Data. Belangrijk in de analyse van al die gegevens zijn storytelling en de samenhang tussen de data.Big Data

Business Intelligence

Brad Peters, medeoprichter en Chief Product Officer van Birst verwacht, dat Business Intelligence een hoge vlucht zal nemen. Het resultaat zou volgens hem leiden tot een snellere en meer verantwoorde manier van besluitvorming.

Cloud

Alle inbrengers van verwachtingen en voorspellingen zien een belangrijke rol weggelegd voor de opslag van data in de cloud. Een trend die in 2015 is ingezet en in 2016 vergemakkelijkt zal worden, dankzij allerlei tools en apps.

Data Governance

Organisaties hebben ondervonden, dat Data Governance, indien goed toegepast, kan helpen bij het voeden en cultiveren van analyses en tegemoet kan komen aan de vraag uit de markt. Mensen zijn meer geneigd hun eigen data vrij te geven, als die gecentraliseerd zijn, schoon en snel te benaderen zijn.Hadoop logo

Hadoop

In het artikel van Inside Big Data wordt de term “Hadoop” zonder nadere uitleg genoemd als belangrijke trend voor de toekomst. Ik kende het woord helemaal niet, dus ik ben op zoek gegaan naar uitleg. “Dankzij Hadoop kunnen bedrijven bijvoorbeeld razendsnel meerdere scenario’s tegelijkertijd doorrekenen om op basis daarvan beslissingen te maken. Hadoop verzamelt informatie als logs en eventdata, maar kan ook overweg met site-activiteit (cookies) en content van social media sites. Eigenlijk kan het alle typen data die het aangeleverd krijgt verwerken.” Zo lees ik op de website van Computerworld.

Ik kan nog even doorgaan met de opsomming van onnavolgbare trends en verwachtingen voor 2016. De lijst lijkt bijna oneindig. Wie geïnteresseerd is in meer informatie hierover, lees Big Data Industry Predictions for 2016 van Inside Big Data.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.