Wat is een effectieve website?


Hoe gebruik je contentmarketing

Eerder schreef ik al over het kleurgebruik op websites en het effect van vormgeving op de lezers. Waar kun je nog meer rekening mee houden?

Wat trekt de potentiële klant wellicht over die commerciële streep? En lees ook over de missers van grote bedrijven, die geen rekening houden met de vindbaarheid van hun website na een migratie naar een nieuwe site.

Effectieve website

Chad Halvorson laat in zijn blog 18 Infographics Every Smart Boss Has Bookmarked zien hoe je het beste klanten aan je bindt. Inzoomend op die infographics die gaan over het maken van een effectieve website, schenk ik aan een paar van die schema’s aandacht. Voor wie alle 18 infographics wil zien, verwijs ik graag naar het artikel van Chad Halvorson.

Reactietijd

Infographic: The Data Behind What Makes an Effective Sales Process van Kissmetrics (zie helemaal onderaan dit blog) laat zien, dat een snelle reactie op een aanvraag van prospects vaak leidt tot een succesvolle deal.

  • 35 tot 50 procent van de verkoop gaat naar degene die als eerste reageert op een oproep.
  • 13 procent van de verkopers zorgt voor 87 procent van de omzet.
  • 40 procent van de teams hebben geen draaiboek. Bedrijven met een draaiboek hebben 33 procent meer kans op succes.
  • Inkopers die drie of meer tekstberichten ontvangen na het eerste contact, zullen 328 procent eerder overgaan tot aankopen.

Branding

How to grow your business using contentmarketing van visual.ly laat in de infographic zien hoe je in de interactie tussen jouw merk en je prospects een unieke relatie kunt opbouwen.

Hoe gebruik je contentmarketing

Kennis delen

Sociale media zijn tegenwoordig van groot belang voor ondernemingen. Belangrijk daarbij is in het oog te houden, dat sociale media niet alleen voor de marketing maar ook voor kennisvergaring erg belangrijk zijn. Het delen van expertise is dan ook een belangrijk middel om klanten aan je te binden.

Sociale kleine bedrijven

Bloggen

Brian Clark beschrijft in 22 Ways to Create Compelling Content When You Don’t Have a Clue allerlei manieren om inspiratie op te doen voor het bloggen.

Zoekmachinevriendelijkheid

Wat wel en wat niet op websites

Bianca van de Ketterij laat op Frankwatching.com een checklist zien voor het maken van een effectieve website met daarin de “do’s” en “don’ts”.

Effectieve website

Niets is zo vervelend als een nieuwe website die niet vindbaar is. Dat is niet wat je noemt een effectieve website. Hendrik van Zwol geeft op Marketingfacts als praktijkvoorbeeld de nieuwe site van Transavia. Begin februari 2015 is deze website gelanceerd, maar bleek onvindbaar te zijn via Google. De Rabobank schijnt ooit bij de lancering van een nieuwe website eveneens de vindbaarheid van de site uit het oog te zijn verloren. Een strop voor de bank qua investering maar ook op het gebied van conversie.

Voorbeeld: Transavia

Zo blijkt begin februari vlak na de lancering van de nieuwe website bij een zoekactie via Google een aantal gevonden links van Transavia te leiden naar een 404-error pagina. De belangrijkste url’s verwijzen niet door naar de nieuwe pagina’s. De nieuwe website staat volgens Hendrik van Zwol bovendien vol met “noindex” en “nofollow”, die ervoor zorgen dat Google de site niet meer kan indexeren en in de zoekresultaten kan opnemen.

Het meest interessant in het artikel van Van Zwol is het kopje “Wat had Transavia moeten doen?”

Wat had Transavia moeten doen?

  1. Bij de overgang naar een nieuwe website moet je alle belangrijke pagina’s in kaart brengen. Deze url’s moeten vervolgens op pagina- of categorieniveau naar de nieuwe site doorverwijzen.
  2. Onderzoek op welke sleutelwoorden je doelgroep binnenkomt. Zorg er voor dat je deze keywords toepast in je teksten, titels en metabeschrijvingen.
  3. Bij het online zetten van een nieuwe website kan het gebeuren, dat je site bereikbaar is via ‘http://’ als ‘http://www.’ Dit kan leiden tot dubbele content, wat weer negatief effect heeft op de zoekmachine.

Hendrik van Zwol is zo netjes geweest Transavia te wijzen op de tekortkomingen aan de nieuwe website. Ondertussen is het een en ander aangepast en verbeterd.

Infographic reactietijd

Effectieve verkoopmarketing

2 reacties op ‘Wat is een effectieve website?

  1. Het bovenstaande is niet echt praktisch voor het maken van een effectieve website, maar heeft meer te maken met zijdelingse factoren die een website onder de aandacht kunnen brengen en een onderneming goed in de markt kunnen zetten. Een checklist, zoals die van Dutch Portfolio Blog is waarschijnlijk veel bruikbaarder voor mensen die hun website echt doeltreffend willen maken. Kijk daarvoor op http://dutchportfolio.com/checklist-voor-je-website/.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.