Blogtips voor iedereen


content marketing

Het is niet gemakkelijk elke keer te weer te bedenken wat je gaat schrijven, hoe je gaat schrijven en vooral ook waarover je moet schrijven. Als je niet weet hoe, heb je een probleem. Vandaar deze blog met blogtips voor iedereen.

Sociale media zijn een fantastisch hulpmiddel bij het bloggen: je kunt er informatie mee vinden en inspiratie, je kunt blogs bekendheid geven en jezelf profileren.

Blogtips

Bloggen op je eigen website is leuk, maar wie leest je stukken? Hoe weten mensen, dat er iets interessants op jouw site staat waar ze wat aan kunnen hebben?

Maak je werk bekend

Belangrijk is het dus bekendheid te geven aan je publicaties. Via Twitter, Facebook, LinkedIn of Googleplus. Natuurlijk laat je anderen in persoonlijke gesprekken ook weten, dat je regelmatig schrijft over een bepaald onderwerp. Of via je nieuwsbrief of gewoon via de mail.

Sociale media

Eén van de eerste dingen die je doet, zodra je begint met bloggen, is je nieuwste creatie kenbaar te maken via de bovenstaande sociale media. Basisblogtips.com wijst de beginnende blogger op maar liefst 10 fouten, die gemakkelijk te vermijden zijn.

Nog meer blogtips

Ik vorm ze even om naar bruikbare tips:

 1. Publiceer niet alles in één keer, maar doseer je publicaties.
 2. Als je twittert en je noemt iemand in je tweet, zorg dan dat @naam niet zondermeer vooraan in de tweet staat, maar midden in de tekst of plaats een spatie of een punt voor @naam. Doe je dat niet, zien alleen de volgers die je deelt met de @naam de tweet in de tijdlijn verschijnen.Wie ziet de tweet?
 3. Gebruik beeldmateriaal.
 4. Maak het je lezers gemakkelijk en plaats social buttons, knoppen waarmee lezers snel, gemakkelijk en rechtstreeks je blog kunnen tweeten, facebooken, googleplussen et cetera.
 5. Koop geen volgers, want dat laat alleen maar zien hoe weinig verstand je hebt van sociale communicatie.
 6. Gebruik hashtags. (#)
 7. Retweet niet alles dat over jou gaat.
 8. Twitter niet alleen over jezelf, maar wees sociaal en gun de glorie ook aan anderen.
 9. Blijf focussen.
 10. Blijf menselijk, je bent geen robot. Vermijd dus geautomatiseerde berichten, tenzij het niet anders kan. Kun je echt niet anders? Zorg er dan voor, dat je alert blijft en kunt blijven reageren op anderen.

Contentmarketing tips

Wil je jezelf meer op de markt gaan gooien en jezelf en je onderneming als een gevolleerd marketeer in het voetlicht zetten, kijk dan eens naar de 21 tips van contentmarketing.com.

 1. Gebruik je sleutelwoorden (keywords) als smaakmaker.
 2. Maak jezelf herkenbaar voor je (potentiële) klanten via je steeds dezelfde toonzetting, aan de hand van herkenbare onderwerpen die passen bij jou en je bedrijf.
 3. Bouw aan je betrouwbaarheid en wees transparant.
 4. Bouw een goed idee uit op verschillende manieren. Blog bijvoorbeeld over een onderwerp, maak daarna een video voor op YouTube of een presentatie op Slideshare.
 5. Maak aansprekende koppen.
 6. Wees actueel en haak in op nieuws.
 7. Zorg voor een duidelijke koers en verwijder blogs, die daar niet aan voldoen.
 8. Zorg, dat je reageert op anderen en dat je anderen motiveert om op jou te reageren (interactie).
 9. Maak ook eens een keer een gastblog bij iemand anders. Daarmee kun je een heel ander publiek bereiken, dan via je eigen site.
 10. Plan je blogs.
 11. Maak inhoudelijk goede en interessante blogs, dat zorgt ervoor dat anderen je blog gaan noemen in hun eigen blogs of in hun berichten op Twitter of Facebook.
 12. Haal je inspiratie uit verschillende bronnen.
 13. Zorg voor kwaliteit.
 14. Blog regelmatig, zodat je lezers je niet uit het oog kunnen verliezen.
 15. Werk nauwkeurig en neem de tijd.
 16. Koop geen goedkope content van anderen, maar wees origineel.
 17. Verleid je klanten.
 18. Zorg, dat je blogs verwijzen naar het aanbod van je bedrijf. Dus verwijs bijvoorbeeld naar je cursussen, E-book of een product van jouw bedrijf.
 19. Hergebruik je best gelezen blogs: een onderwerp die klaarblijkelijk veel lezers interesseert, is het waard om op een andere manier opnieuw te belichten. Gebruik een andere invalshoek of vul je vorige blog aan. Maar geef vooral de lezer waar hij of zij om vraagt: informatie over dat specifieke onderwerp, dat zoveel gelezen wordt. Je kunt in je statistieken gemakkelijk nagaan, welke blogs populair zijn op jouw website.
 20. Vraag je af of het interessant is om te lezen.
 21. Zorg dat je volgers veranderen in nieuwe verkoopkansen.

Voorkom valkuilen

Gewenste content

Nog meer tips zijn te vinden in de blog van de columnist Kelsey Libert die 9 adviezen geeft om te voorkomen, dat je in een valkuil valt, die je kunt tegenkomen bij content marketing.

 1. Gebrek aan exclusief onderzoek.
 2. Het ontbreken van kwantitatieve gegevens, waardoor er geen infographics gemaakt kunnen worden. En dit terwijl visualisatie tegenwoordig zo belangrijk is.
 3. Een steekproef onder te weinig mensen, waardoor hij niet representatief kan zijn voor je bedrijf.
 4. Kijk naar je concurrenten, voordat je een nieuwe campagne opzet. Voorkom de fouten die zij gemaakt hebben.
 5. Zorg dat iedereen je interactieve campagne kan zien, want soms bieden websites geen ondersteuning voor iFrames. Zet dan een link naar je eigen site, waar iFrames wel ondersteund wordt.
 6. Maak je grafische plaatjes niet breder dan 600 pixels, want niet alle sites kunnen grote plaatjes aan.
 7. Geef geen overmaat aan informatie.
 8. Maak van je blogs geen advertentie, maar voeg waarde toe die indirect verwijst naar jouw expertise.
 9. De top 10 van virale emoties zijn: amusement, belangstelling, verrassing, geluk, vreugde, plezier, affectie, opwinding. Als contrast de volgende 10 emoties: boosheid, beleefdheid, frustratie, twijfel, gêne, wanhoop, pijn, schuld, minachting en schaamte.

Succes met bloggen

Mocht het allemaal niet lukken: er zijn altijd wel goede tekstschrijvers in de buurt die de zware taak van je kunnen overnemen. Formule M doet dat aan de hand van een interview. Geef daarbij nog wat extra informatie in de vorm van wat leesvoer en binnen een mum van tijd staat er een begrijpelijk en gemakkelijk leesbaar stuk voor je klaar.

Stel jezelf eens de vraag: waarom niet?

Kijk voor meer informatie op tekstbureauformulem.nl.

Woorden voor sociale media

6 reacties op ‘Blogtips voor iedereen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.