Zaken doen en websites


Je start een onderneming of gaat samenwerken met een andere ondernemer. Waar denk je dan bijna als eerste aan? Inderdaad, een website. Zou je denken…

wereldwijd web

Bedrijven zonder website

Toch heeft één op de vijf bedrijven in België geen website. Zo blijkt uit een blog op Trend.knack.be. Dat is in andere landen wel anders: “In Finland en Denemarken maken haast alle bedrijven gebruik van een eigen plaatsje op het web: respectievelijk 94 procent en 92 procent. Dan zijn de Roemeense bedrijven een stuk minder vertegenwoordigd op het web: daar heeft slechts 42 procent van de bedrijven een website.”

De website baseert deze constateringen op een (oud) onderzoek van Eurostat van december 2013. Maar veel zal er in de tussentijd ook wel niet veranderd zijn.

Website in wording

SEO voor bedrijfswebsites

Vaak hoor ik van mijn klanten, dat ze zoekmachinevriendelijkheid (SEO) belangrijk vinden, want dat is toch wat iedereen wil: een website die gevonden wordt op Google. En natuurlijk, SEO is belangrijk voor de vindbaarheid van je website op Google, maar het mag niet ten koste gaan van de leesbaarheid en begrijpelijkheid van de teksten op de website. Want dan haakt die potentiële klant, die jouw website gezocht en gevonden heeft, alsnog af.

Boodschap van het bedrijf

Een goede, leesbare tekst, waarin de boodschap van het bedrijf, de dienst en de passie van de ondernemer worden overgebracht, is en blijft van groot belang voor een website. Heb je moeite met schrijven, zoek dan een goede tekstschrijver die alles goed op papier kan zetten.

Google

Flash?

De ontwikkelingen op het vlak van het maken van websites zetten zich voort. Met de komst van de apps zijn er verschillende uiterlijke veranderingen te zien aan nieuwe websites. Flash (het flitsende beeldmateriaal, dat voortdurend verandert op sommige websites) is “uit”. Al een hele tijd. Google houdt namelijk niet van Flash. Toch verschijnen er nog geregeld nieuwe websites gebaseerd op Flash.

Swypen

Nieuwe websites zijn te herkennen aan de “swype-baarheid”: op een mobiele telefoon of op een tablet kunnen de gebruikers van het één naar het ander scrollen met één hand- of vingerbeweging. Vaak hebben ze bovenin een grote foto, die het hele beeld beslaat zodra je op de site komt. Pijltjes geven aan naar welke kant je kunt swypen, van links naar rechts of van boven naar beneden.

Mobiel

Volgens Executive-People.nl waarschuwt Google binnenkort gebruikers, wanneer zij een niet-geoptimaliseerde website proberen te laden op hun mobiele telefoon of tablet. Dit moet webbeheerders ertoe bewegen websites aan te passen aan het mobiele apparatuur, dat steeds meer in het gebruik de desktop computer en de laptop voorbij streeft.

Foutmelding Google

Waarschuwing Google

Op dit moment geeft Google die waarschuwing alleen nog op Engelstalige zoekresultaten, maar dat beleid zal zich waarschijnlijk binnenkort ook doorzetten in de rest van de wereld. Websonic.nl bevestigt dit beleid en laat in een blog zien hoe de waarschuwing er in praktijk uitziet.

Voor wie zich door het bovenstaande nog niet heeft laten afschrikken nog een goede tip: registreer je bedrijfswebsite op Google Mijn Bedrijf.

Lees meer op:

En wellicht ook interessant, maar wel over iets heel anders:


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.