Bedrijfsleven: maak meer gebruik van Sociale Media!


branson_twitter_0813

Over het algemeen winnen de sociale media wereldwijd terrein in reclameland. Facebook, Twitter, Xing en LinkedIn zijn de belangrijkste kanalen voor marketing, zo blijkt ook uit een Spaanstalig artikel op caribbeannewsdigital.com. In dit artikel speciale aandacht voor de evenementenindustrie.

Desondanks maken volgens een Spaanstalig artikel op soyentrepreneur.com maar weinig bedrijven gebruik van die sociale media.

Handel brengen naar social media waar de discussie plaatsvindt

Bij monde van tycoon Richard Branson stelt het artikel: “Ondernemers moeten hun handel daar naar toe brengen, waar de discussie plaatsvindt.” Dat wil zeggen op de smartphones, tablets, laptops. De sociale media lenen zich daar het beste voor.

cookies

Tips voor posts op social media

1. Vertel af en toe een grap,

leuke anekdotes, stel interessante vragen of plaats een keer een rare foto. Neem niet altijd alles zo serieus.

2. Geef altijd antwoord op de vragen

die ontstaan naar aanleiding van je blogs en lees de commentaren. Ze geven vaak inspiratie voor volgende blogs. Wees echt geïnteresseerd, want alleen dan kun je interesse opwekken voor datgene wat jij te bieden hebt.

3. Wees authentiek,

dat bevordert het contact met je cliënten. Ga een gesprek aan met je klanten en blijf niet alleen maar reclameboodschappen zenden. Probeer je (potentiële) klanten te helpen met tips en te luisteren naar wat zij nodig hebben.

4. Bied goede inhoud in je content:

geef aandacht aan thema’s die iedereen interesseren. Een blogpost kan het vlammetje zijn, dat het debat aanzwengelt dat ook in de echte wereld van belang kan worden. Een blogpost kun je plaatsen op relevante websites voor jouw branche of op je eigen website. Zorg dat je na publicatie op Twitter, Facebook of Googleplus laat weten, dat er een nieuwe blogpost is verschenen.

redessociales

Waarom marketing op de sociale media?

Goede tips en een paar bekende valkuilen. Op baquia.com geeft de blogger maar liefst 9 redenen, waarom marketing op de sociale media niet hoeft te werken.

Valkuilen en tips

Open deuren misschien, maar waarschijnlijk toch goed om in de oren te knopen. En natuurlijk zorg je ervoor, dat je in deze valkuilen wegblijft en de tips volgt:

  • Niet focussen: Als je je lezerspubliek bombardeert met informatie die niets van doen heeft met jouw werk of als je te vaak van onderwerp verandert, dan begrijpen de lezers je niet meer en raken ze in de war.
  • Ongeregelde publicatie: Marketing op de sociale media vereist een constante en dagelijkse inspanning. Als je geregeld aanwezig bent, maar daarna opeens een tijd uit beeld verdwijnt, lijkt het alsof je je niet interesseert voor het onderwerp.
  • Gebrek aan engagement: lanceer niet alleen een campagne om daarna het stilzwijgen te bewaren. Reageer op de reacties. Zorg voor communicatie over en weer.
  • Onvoldoende inhoud: Verdeel je inhoud over meerdere blogs en zorg, dat je regelmatig publiceert. Het is niet nodig alle inhoud in een keer te publiceren. Zo zorg je voor trouwe lezers van jouw blog.
  • Geheugensteuntjes voor je lezers: Als je auto onderdelen verkoopt op internet en je wilt een blog schrijven, schrijf dan over thema’s die je clientèle interesseert. Bijvoorbeeld: “Is het geen tijd om olie te verversen?” of “Wat betekenen de cijfers op dit onderdeel?” Je schrijft dan ter informatie en niet om producten te verkopen. De schrijver van dit Spaanstalige blog raadt aan 90 procent informatie te bieden en 10 procent verkoop. Ook een tip die goed toe te passen is op Twitter.
  • Volgers op Twitter vind je door te publiceren op platformen zoals Google of Facebook of branchegerelateerde informatiesites. Volg Twitteraars in de hoop, dat ze je terug volgen. Hoop, dat er Twitteraars zijn die het leuk vinden wat je doet. Et cetera.
  • Je verkoopt niet genoeg? Bedenk dan of je wellicht aan het spammen bent of kijk goed naar de boodschappen die je uitstuurt. Zijn ze wel duidelijk genoeg? Is je focus juist?
  • Vermeld je website: vergeet niet als je op de sociale media je expertise deelt, je publiek ook naar je website terug te leiden. Het is op het tijdstip van publicatie namelijk een goed moment om op die manier traffic naar je website te krijgen.
  • Wees niet te optimistisch: fixeer je niet alleen op de sociale media of op je bedrijfsblog. Er zijn ook nog andere manieren om je doelstellingen te behalen.
  • Zorg voor een goede mix van persoonlijke ontmoetingen in het dagelijkse leven en het onderhouden van contacten via sociale media.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.