Hoe kan de ondernemer Facebook voor marketing en reclame inzetten?


Facebookcartoon

De reden waarom ik mij bij Facebook heb aangemeld is, omdat er zoveel mensen, coaches en zelfstandig ondernemers voortdurend beweren dat het goed is voor de zaken om op dit medium aanwezig te zijn. Mijn opvatting: baat het niet, schaadt het niet. Tenminste, dat hoop ik dan maar…

Ik zal er geen doekjes om winden: ik ben geen fan van Facebook. En daar sta ik niet alleen in. Veel ondernemers voelen er niets voor om op Facebook te gaan. Voor mij is Facebook te ondoorzichtig en te onduidelijk ingericht, bovendien heeft het een buitengewoon slechte reputatie op het vlak van privacy.

Mettertijd ben ik Facebook meer en meer gaan waarderen, omdat ik er oude vrienden mee kan opsporen die ik uit het oog verloren heb. Desondanks ben ik nog altijd geen fan van het platform.

Het zakelijk nut van Facebook

Om toch maar een keer uit te zoeken wat voor nut Facebook voor mij zakelijk kan hebben, besluit ik een aantal artikelen op te zoeken over marketing, reclame, ondernemen en Facebook. Een Duits artikel op een website over technologie spit het onderwerp voor mij uit: hoe werkt het reclame format van Facebook, vraagt blogger Lars Budde zich af.

Facebook-Exchange-Retargeting-Facebook-Ausschnitt-595x673

Facebook Exchange

Het reclame format van Facebook blijkt Facebook Exchange te heten en werkt als een advertentiemarktplaats, die dankzij data verkregen uit cookies aan de individu persoonlijk gerichte geschikte en relevante berichten kan versturen. Met dank aan dutchcowboys voor de heldere uitleg in een artikel van een jaar geleden.

Want wie kan nog de weg vinden in het aanbod van het app-oerwoud?

Gingerich belicht op socialexaminer.com handige apps voor bepaalde bedrijfsactiviteiten, variërend van de hotelbranche, restaurantbranche tot de reis- of de dienstensector. En hij stelt, dat andere, niet genoemde bedrijven, waarschijnlijk in het genoemde aanbod ook de juiste apps kunnen vinden.

Hoe zorg je er nu voor, dat Facebook voor jou een marketingtool wordt?

In vier stappen leer je hoe je een Facebook marketing strategie kunt implementeren. Maar dat is niet genoeg. Je kunt je strategie ook nog eens aanscherpen.

In het artikel van Mike Gingerich op socialexaminer.com, dat gaat over Facebook Apps, doorloopt deze blogger de functionaliteiten van Facebook. Handig voor wie zich daarin wil verdiepen!


3 reacties op ‘Hoe kan de ondernemer Facebook voor marketing en reclame inzetten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.