Waar zitten wij nu?


Hertenkop

Wat je allemaal niet teweeg kunt brengen via de nieuwe media.

Een etentje op een onbekende plek. Een foto van een hertenkop onder begeleiding van een vraag: “Waar zitten wij nu?”

Interactie op Facebook

Een aantal foto’s op Facebook met begeleidende tekst leverden mij alleen maar een aantal keren “ik-vind-leuk” op en één foute suggestie.

En op Twitter

De dag daarop besloot ik hetzelfde te doen op Twitter. Ik verwachtte er niet veel van.

Wat eraan vooraf ging

Wild

De avond tevoren zitten we heerlijk te eten, nadat we eerst met een aperitief op een terras in Nijmegen Oost genoten hadden van de zon. Het restaurant serveert vooral wild en asperges. Heerlijk!

Familie

We zitten heel vroeg aan tafel en het restaurant is nog leeg. Dat verandert later, als de andere gasten komen binnendruppelen. Het geeft het personeel de kans ons de volle aandacht te geven en al onze vragen te beantwoorden. We zijn niet anders gewend, want we zijn al eerder bij “familie” van dit restaurant geweest.

Wijn

We kiezen een Franse rode wijn, Grenache, die wij verkiezen boven de Spaanse fruitige, rode Syrah, de Marqués del Turia Bobal.

Groene en witte asperges met ham en garrnalen

Asperges

Ik ga voor het asperge driegangenmenu met heerlijke asperges van de familie Ingenbleek uit Siebengewald. Met als eerste gang gegrilde witte en groene asperge met parmaham en gamba’s, als hoofdgerecht asperges met gerookte zalm, gepocheerd ei en bearnaisesaus en een nagerecht, de rabarbercompote met witte chocolademousse en vanille ijs.

Als ik aangeef, dat ik voor dit menu kies, maar dan zonder het dessert, kan dat. Later op de rekening blijkt keurig, dat de prijs voor het toetje in mindering is gebracht.

Mijn disgenoot kiest traditioneel voor carpaccio vooraf en kalfsbiefstuk.

Interieur

Hertenkop

Bij de komst van de voorgerechten maak ik meteen foto’s. De foto van een hertenkop aan de muur plaats ik als eerste op Facebook met de begeleidende vraag: “Waar zitten we nu?” We genieten van onze voorgerechten. Ze zien er niet alleen heerlijk uit, ze smaken ook fantastisch. Tijdens het wachten op het hoofdgerecht plaats ik de foto’s van het interieur en de voorgerechten op Facebook met een begeleidende tekst.

Hoofdgerecht

Zalm

Mijn hoofdgerecht gaat samen gerookte zalm. De zalm is niet flinterdun gesneden, maar bestaat uit halve centimeter dikke plakken. Persoonlijk vind ik dun gesneden zalm beter samen gaan met asperges. Nu overheerst de zalmsmaak iets teveel. Het gepocheerde ei met de bearnaisesaus maken veel goed. Al met al smaakt mijn hoofdgerecht zalig.

Kalfsbiefstuk Zusje Oost helemaal

Kalfbiefstuk

Ik proef een stukje kalfsbiefstuk van mijn tafelgenoot. Die is boterzacht gebakken. We zijn het erover eens: dat is lekker! De rode wijn smaakt zowel bij de biefstuk als bij de asperges goed. We hebben het weer eens getroffen.

Salade en aardappelen Zusje Oost

Er is wel een minpuntje: de kleine hoeveelheid van de bijgerechten. Grote eters zouden daar misschien niet genoeg aan hebben.

Wat er daarna gebeurde

Na het eten zet ik de hoofdgerechten op Facebook en ik zie dat er al een paar “ik-vind-leuks” op staan, maar nog geen antwoorden. We sluiten onze maaltijd af met cappuccino.

De Sjalot?

De volgende dag blijkt, dat er één persoon een gooi doet om te raden waar wij hebben zitten eten. Maar het antwoord is niet: De Sjalot. Die is overigens dicht, zien we als we vanuit ons restaurant naar huis fietsen. Ik plaats de foto’s op Twitter met dezelfde vragen als op Facebook. ’s Avonds kijk ik nog eens na of er reacties zijn. Op Facebook niet meer, maar op Twitter zie ik maar liefst 9 meldingen. Daaronder iemand met het goede antwoord: Zusje Oost.

Tekstbureau FormuleM (@FormuleM) op Twitter_kleiner

Zusje Oost

Ryanne heeft het als eerste goed geraden, hoewel ze nog nooit bij het restaurant is geweest. Onder de reacties ook restaurant Zusje Oost. Die is nieuwsgierig naar wie “de prijswinnaar” is. Brutaal vraag ik in mijn tweet of er ook een prijs voor de prijswinnaar is. Ja hoor, Ryanne mag bij haar eerstvolgende bezoek een fles wijn mee naar huis nemen. Geweldig, toch?

Dit blog is ook te vinden op Nijmegen Direct. [NB: Helaas bestaan Nijmegen Direct, de Sjalot, Zusje Oost op dit moment niet meer (2022). Zusje heeft nog wel dependances elders.]


3 reacties op ‘Waar zitten wij nu?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.