Voorspellingen voor 2014 op Social Media gebied


John Kultgen

Het is traditie aan het eind van het jaar of aan het begin ervan voorspellingen te doen over de ontwikkelingen in de Sociale Media en de trends vast te stellen voor het komende jaar. Dit jaar is daar niet anders in.

De blogs lopen ervan over: wat staat ons te wachten in 2014 op het vlak van Social Media? John Kultgen van Socialmediatoday doet dat op een verfrissende manier.

Hij somt niet lukraak de trends op die ook al in 2012 hot waren en natuurlijk steeds meer verbeterd en aangepast worden. Nee, hij verbindt zijn voorspellingen aan de manier, waarop wij ons in de sociale media hebben gedragen het afgelopen jaar en kiest daarvoor speciale momenten die spraakmakend waren in 2013.

Voorspellingen
Hij signaleert een drastische verandering in analytics, advertenties en het ontstaan van content het laatste jaar.

  1. Zo merkt hij een snelle aanpassing van de marketeers op tijdens het uitvallen van de elektriciteit tijdens de Superbowl, die razendsnel op de situatie inspeelden en nieuwe campagnes bedachten die pasten bij deze situatie. Die snelle aanpassing zal steeds meer in zwang moeten komen op marketinggebied, zo meent John Kultgen.
  2. Ook voorziet hij, dat Facebook meer en meer het adverteren op televisie over gaat nemen, waarbij humor en storytelling belangrijke elementen voor entertainment worden.
  3. Instagram en Pinterest gaan steeds meer over op het stimuleren van advertenties met daaraan links verbonden.
  4. Snapchat en Pinterest staan onder grote druk om in te stemmen met de overname door de grote jongens, zoals Google, Facebook of LinkedIn.
  5. Het succes van Vine, de 6 seconden video app, heeft ervoor gezorgd, dat Instagram zijn functionaliteit voor de mobiele telefoon rap heeft moeten aanpassen om bij te blijven.
  6. Nadat ook Facebook, Googleplus en LinkedIn zijn overgegaan tot het gebruik van de hashtag, zal de hashtag meer te zien zijn in print, op tv, of op de radio genoemd worden. De hashtag, zo is al gebleken, zorgt ervoor dat je als merk beter zichtbaar wordt.
  7. Twitter heeft dit jaar meer interne data openbaar moeten maken dan ooit tevoren en zal, om de aandeelhouders gunstig te stemmen, meer transparantie moeten bieden over het gebruik van Twitter.
  8. LinkedIn volgt het voorbeeld van de andere netwerken en verleidt zijn gebruikers te klikken op knoppen die leiden naar grotere nieuwssites en blogs. Volgend jaar zal LinkedIn daar een nog grotere slag in moeten maken in navolging van het voorbeeld van bijvoorbeeld Facebook.
  9. Twitter laat meer en meer naast de 140 tekens regel beeldmateriaal zien. Twitter is er niet meer alleen voor tekst en opvallend is, dat de tweets met beeldmateriaal hoger scoren en een langer leven beschoren is dan de tweets met alleen maar tekst. Twitter zal volgend jaar steeds vaker gebruikt worden voor het posten van foto’s, video of een inschrijfformulier.
  10. Pinterest is dit jaar aantrekkelijker geworden voor merken, vanwege de laatste gepimpte update met “places”, “analytics” en “rich pins”. Pinterest zal daardoor alleen maar populairder worden onder merken.

Andere voorspellingen zijn te vinden op:

Conclusie
Helaas voor deze blogs vind ik hun uitkomsten minder interessant, dan die van John Kultgen. Veel van de andere conclusies zijn of dezelfde als die voor 2013 of zijn een droge opsomming van nieuwe “gadgets” en “apps”, waar ik niet op zit te wachten.


Een reactie op “Voorspellingen voor 2014 op Social Media gebied

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.