Technologische trends 2011 volgens Dutch Cowboys


In een uitgebreid artikel laat dutchcowboys.nl zien wat de nieuwste, te verwachten technologische trends voor 2011 zullen zijn.

Het artikel van dutchcowboys.nl is ruim voorzien van videomateriaal waarin Chris Kimm, de Vice President van Intelligent Networking bij Verizon Business, dieper ingaat op het onderwerp.

De genoemde trends zijn in het kort:

1. High IQ-netwerken:

deze netwerken ontwikkelen zich de komende tijd. Te denken valt aan uiterst hoge breedbandcapaciteit, superdatacenters voor de cloud, intelligente apparaten die op elke locatie kunnen worden gebruikt en gepersonaliseerde toepassingen.

2. As a service- oplossingen:

“Dankzij het nieuwe cloud computing-model zijn bedrijven niet langer gedwongen om fors te investeren in kostbare apparatuur of nieuw ICT-personeel. Een slim bedrijf weet dat het aanschaffen van “as a service”-oplossingen tot kostenbesparingen leidt, de time-to-market verkort en de mogelijkheid biedt om vanaf vrijwel elke locatie ter wereld toegang te bieden tot gedeelde informatie en content”, aldus Dutch Cowboys.

3. Verbeterde beveiliging

4. Mobiele bedrijfstoepassingen:

denk aan slimmere en compactere computers en toestellen, de introductie van draadloze 4G-netwerken en de groeiende vraag naar ondersteuning voor het mobiele werknemersbestand en geavanceerde platforms voor mobiele bedrijfstoepassingen.

5. Video:

Dutch Cowboys verwacht een grote vlucht in informatie-uitwisseling via video.

6. Onderlinge communicatie tussen machines

7. UC&C:

“Met de opkomst van cloudgebaseerde abonnementsmodellen voor geavanceerde messaging, unified communications en collaboration (UC&C) zullen kleinere bedrijven in staat zijn om sneller te opereren dankzij de inzet van nieuwe technologieën.”

8. IPv6:

Vanochtend hoorde ik het volgende bericht op de radio: de IP-adressen raken op! Volgens Dutch Cowboys moeten internetgebruikers, bedrijfsleven, netwerkproviders en publieke sector rekening houden met een overgang naar een nieuw internetprotocol IPv6.

9. Universele identiteit:

één wachtwoord en één gebruikersnaam zorgt voor een betere beveiliging en gebruikerseenvoud volgens Dutch Cowboys.

10. Innovatie door personalisatie


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.