Werk Vinden Via Social Media

Walk en Talk Bibliotheek NijmegenBinnenkort geef ik een presentatie aan een groep werkzoekenden: “De speurtocht naar vacatures op het internet”. Want, werk vinden via het internet. Kan dat? Ja, dat kan. En sociale media dragen daar ook aan bij. Overigens zijn de tips die ik daar ga geven niet alleen geschikt voor werkzoekenden. Ook ondernemers, MKB-ers, ZZP-ers en grotere bedrijven kunnen hier baat bij hebben voor het vinden van opdrachtgevers of personeel. Lees verder Werk Vinden Via Social Media

Advertenties

Storytelling. Een voorbeeld.

ReceptieStorytelling? Wat is dat? Dat hoor ik geregeld. Daarom geef ik hieronder een voorbeeld van een eventuele aanbesteding, waarin gebruik is gemaakt van een bedrijfsverhaal. 

In het verhaal heb ik handig gebruik gemaakt van een persoonlijke ervaring bij een willekeurige gemeente waar ik ooit gewerkt heb. Lees verder Storytelling. Een voorbeeld.

Schrijf Jij Zoals Je Spreekt?

National Storytelling Week is vooral in het Engelstalige gebied in zwang. Bij ons zijn nu de nationale voorleesweken bezig. Waarschijnlijk op dezelfde leest gestoeld, maar aangepast in onze eigen Nederlandstalige terminologie.

De Engelse hashtag is #NationalStorytellingWeek. Bij ons heten ze de #nationalevoorleesweken. En wij zijn al de 24e januari begonnen. De Engelstalige versie begint de 27e.

Storytelling

Storytelling maakt natuurlijk een belangrijk onderdeel uit van deze weken. Want niets gaat er zo in als koek als een goed verteld sprookje of een spannend verhaal. Lees verder Schrijf Jij Zoals Je Spreekt?

Hoe Bescherm Ik Privacy In WordPress?

Inbreuk op privacy: muur vol met camera's
Inbreuk op privacy: muur vol met camera’s

Op 25 mei 2018 komt er een nieuwe Europese wet over privacy: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Privacy is hot. Privacy is “een dingetje”. Want persoonlijke gegevens liggen steeds vaker op straat.

Niet alleen in ons openbare leven hebben we te maken met regelmatige inbreuken op onze privacy. Denk aan de beveiligingscamera’s op straat, de kortingspassen in de supermarkt of drogist of het ongemerkt fotograferen van jouw persoontje met mobiele telefoons.

Digitale Schending Privacy

De schending van ons recht om incognito door het leven te gaan speelt natuurlijk ook op het internet. Denk aan Google, Facebook of andere sociale media. Of aan het inloggen met je DigiD of bij je bank.

Persoonlijke gegevens

De regels zijn vanaf mei dan ook aangescherpt en daar krijgen wij allemaal mee te maken. In ons dagelijkse leven, maar ook bedrijfsmatig. Lees verder Hoe Bescherm Ik Privacy In WordPress?

Vertel ook succesvolle verhalen over jouw bedrijf

Promotiemateriaal Formule M
Tekstbureau Formule M staat sinds 3-1-2011 ingeschreven bij de KvK

Boordevol ideeën sta je in de startblokken. Je producten, je diensten en je service staan op de website. Je netwerk, je vrienden en je naaste familie zijn op de hoogte van wat je van plan bent. Je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Wat wil je nog meer?

Menig startend ondernemer herkent dit verhaal. Als eigenaar van tekstbureau Formule M staat mij die ervaring nog als de dag van gisteren voor de geest.

Je staat klaar met je visitekaartjes (of niet). Je netwerkt. Je werft. Je belt. Je praat met iedereen die je maar tegenkomt. Razend enthousiast. Maar dan. Waar blijven ze? De klanten? Lees verder Vertel ook succesvolle verhalen over jouw bedrijf

Verhaal Over Zo Maar Een Klant

Berggebied Fontalba PyreneeënHet verhaal over Formule M gaat over toppen en dalen. Het is een reis door berggebied. Met prachtige uitzichten, maar ook met diepe ravijnen. Ik ben een klauteraar. Ook al zeg ik het zelf. Ik neem vaak niet de meest rechte route. En dat heeft allemaal te maken met dat ik gewoon heel erg nieuwsgierig en leergierig ben. Als jij mijn lezer bent, ben jij dat waarschijnlijk ook. Dus lees het verhaal over Formule M. Over hoe het allemaal begon.

De telefoon gaat. Een jonge stem aan de andere kant van de lijn vraagt of ik ook kan helpen bij het schrijven van een brief. Want hij wil een opleiding volgen en moet daarvoor een motivatiebrief sturen.

Nederlands

Zijn stem klinkt aarzelend als hij vervolgens zegt, dat zijn Nederlands niet zo denderend is. Ik stel hem gerust en ik zeg: “Natuurlijk kan ik dat. Stuur mij je brief en ik kijk ernaar.” Ik hoor de twijfel in zijn stem als hij vraagt: “Maar, hoeveel kost dat dan?” Lees verder Verhaal Over Zo Maar Een Klant

Gebruik jij je plugins?

Eigenlijk wel een goede vraag: gebruik jij je plugins?

Veel van mijn opdrachtgevers hebben op hun websites daar de nodige van. Plugins zijn kleine programmaatjes die zorgen voor de beveiliging, voor het maken van formulieren of voor het handzamer maken van je website. Ik ben al blij als ik Akismet ontdek op een website van een opdrachtgever. Of Yoast. Maar gebruiken ze die ook? Vaak niet!

Search Engine Optimization

Geregeld maak ik websites voor opdrachtgevers in WordPress of ik word gevraagd om een website beter vindbaar te maken. Ik ben goed in “zoekmachinevriendelijk schrijven”. Dat is een onderdeel van Search Engine Optimization, beter bekend als SEO. Lees verder Gebruik jij je plugins?

Schrijven Geeft Mij Een Stem

Ja, schrijven geeft mij een stem. Het verhaal over Formule M begint in een klein dorp waar ik mijn eerste woordje leer lezen en schrijven. Het landt uiteindelijk gedurende een jaar in een wereldstad aan de andere kant van Europa en eindigt, ja waar eindigt het? Het einde is nog lang niet in zicht!

Parque Guell Barcelona 1997

Schrijven geeft mij een stem. En omdat ik van schrijven mijn beroep heb gemaakt, geef ik via het schrijven voor opdrachtgevers mijn klanten een stem. Lees verder Schrijven Geeft Mij Een Stem

Storytelling en MKB

Storytelling en MKB? Wat hebben die met elkaar te maken?

Steeds vaker ontdekken MKB bedrijven hoe nuttig storytelling kan zijn. Het persoonlijke verhaal zorgt ervoor, dat bedrijven zich onderscheiden van andere bedrijven.

MKB en Big Data

Zo heeft iedere ondernemer zijn eigen geschiedenis, ervaring en klanten. Opdrachtgevers die op zoek gaan in een oerwoud van aanbod kijken naar welk bedrijf het beste bij ze past. Daarom willen meer en meer ondernemingen hun zakelijk verhaal kwijt, laten ze zien wie er voor het bedrijf werken of wat voor product of dienst er geleverd wordt. Lees verder Storytelling en MKB

Ontpoppen En Storytelling

Overeenkomsten Van Ontpoppen En Storytelling

Vlinders ontpoppen

Iedereen ontwikkelt zich, groeit, wordt volwassen, leert, maakt vooruitgang. Wij ontpoppen ons net als vlinders. Als rupsjes komen we ter wereld. We gaan naar school, leren spelenderwijs, blokken voor onze tentamens, verkennen de omgeving en maken vrienden. We groeien, slaan onze vleugels uit. Met hoofd en hart. En wat met ons, met rupsen en vlinders en alles wat ooit jong en nu volwassen is, gebeurt, overkomt ook ons bedrijf, onze organisatie, carrière en onderneming.

Ik lees geregeld artikelen over storytelling. Omdat ik nieuwsgierig ben en wil leren van anderen. Maar als ik die artikelen en blogs lees, dan is het grappig dat ik juist in die verhalen een spannende verhaallijn mis. Geen creatieve woordvondsten, maar saaie opsommingen en feitelijkheden.

Droog

Mij staat het na aan het hart, dat juist die informatie zo droog wordt opgediend. Lees verder Ontpoppen En Storytelling