Unieke tentoonstelling over Pop Art in Europa in Museum Het Valkhof


Molly Peters van Panamarenko (Antwerpen 1940)Het museum Het Valkhof presenteert Europese Pop Art van 8 september 2012 tot en met 6 januari 2013. Swip Stolk heeft de catalogus ontworpen en de inrichting van de tentoonstelling vorm gegeven. Een mooie expositie, waar al dat beeldend geweld een eigen plekje heeft gekregen.

“Conservator moderne kunst, Frank van de Schoor, is de eerste in Nederland die de Europese Pop Art op de kaart heeft gezet”, meent kunstenaar Woody Amen. De kunstenaar is als kind van zijn tijd en vertegenwoordiger van de Nederlandse Pop Art uitgenodigd voor de persbijeenkomst en is ook bij de feestelijke besloten opening geweest. Zijn werken zijn op de expositie te zien.

Wrigley (1963) bijvoorbeeld, dat verwijst naar Amerikaanse kauwgom die toentertijd ook in Nederland in zwang was. En Retable Rouge (1964), een soort altaarstuk met een draaiend Mariabeeldje te midden van grafornamenten, kralen en kaarsen. Aan de bovenkant van de panelen sigaren. “Via deze Madonna kom je hierboven in de hemel”, schertst Amen, als hij met een aantal journalisten rondom het kunstwerk staat en ondertussen naar de sigaren wijst. Hij legt uit, dat de sigaren meteen ook lijken op de orgelpijpen die je in kerken vaak ziet.

Lees verder op Nijmegen Direct en bekijk daar ook de foto’s!

__ATA.cmd.push(function() { __ATA.initVideoSlot('atatags-370373-6101742341326', { sectionId: '370373', format: 'inread' }); });
__ATA.cmd.push(function() { __ATA.initDynamicSlot({ id: 'atatags-26942-610174234135a', location: 120, formFactor: '001', label: { text: 'Advertenties', }, creative: { reportAd: { text: 'Deze advertentie rapporteren', }, privacySettings: { text: 'Privacy', } } }); });

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.